Anasayfa /  Ekonomi

Kripto para nerede saklanır?

Kripto para yatırımında, merak edilen konular içinde ‘kripto para nerede saklanır’ sorusu geliyor. Bunun nedeni, kripto varlıkların korunması noktasında geçmişte yaşanan bazı güvenlik sorunları ve mağduriyetler denebilir. Metamask gibi merkeziyetsiz web3 cüzdanlarında kripto paraların hack’lenmesi, soğuk cüzdanlarda yaşanan şifre kaybolması durumunda varlıklara erişilememesi, yatırımcılar için soru işaretlerini doğuruyor.

Abone ol
Abone ol 12 Mayıs 2022 14:03

Kripto para yatırımında, merak edilen konular içinde ‘kripto para nerede saklanır’ sorusu geliyor. Bunun nedeni, kripto varlıkların korunması noktasında geçmişte yaşanan bazı güvenlik sorunları ve mağduriyetler denebilir. Metamask gibi merkeziyetsiz web3 cüzdanlarında kripto paraların hack’lenmesi, soğuk cüzdanlarda yaşanan şifre kaybolması durumunda varlıklara erişilememesi, yatırımcılar için soru işaretlerini doğuruyor. Bu noktada, kripto para borsaları bir adım öne çıkıyor. Kripto para borsalarında da, bu zamana kadar çeşitli güvenlik ihlalleri, hack olayları yaşandı. Ancak güvenlik altyapısı gerçekten gelişmiş bir borsa olan Kucoin, bu zamana kadar hiç hack’lenmemiş bir borsa olmasıyla, diğerlerinden ayrılıyor. Kripto varlıkları güvenli bir şekilde saklamak isteyen yatırımcılar için, Kucoin borsası ve diğer alternatifler neler sunuyor, inceledik.

Kucoin borsa cüzdanı

Kripto para yatırımında, tercih edilen cüzdan seçimi son derece önemli. Blokzinciri üzerinde yer alan ve tüm transferleri blokzincirine bağlı cüzdanlardan gerçekleşen kripto paralar, zaman zaman siber saldırıların hedefi olabiliyor. Kucoin borsası, yüksek güvenlik standartlarına sahip bir platform olarak kripto varlıkları saklamak için en ideal seçeneklerden. Üst düzey veri şifreleme modeline sahip Kucoin’de, kripto paralar bankacılık sektörü standartlarında korunuyor. Bu da Kucoin’i hack saldırılarına karşı koruyor. Ancak borsanın, doğabilecek her türlü olumsuzluğa karşı bir sigorta fonu da mevcut. Kucoin cüzdanında yer alan kripto varlıkların tamamı, Kucoin sigorta fonu tarafından güvence altında. Bu da, hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar için Kucoin’i kripto para saklama konusunda en güvenilir adreslerden biri haline getiriyor.

600’ün üzerinde altcoin’in işleme açık olduğu borsa, dünyada en çok coin’in listelendiği borsaların başında geliyor. İşlem çiftlerinin sayısı ise 1000’in üzerinde. 10 milyondan fazla kullanıcısı ile dünyada her 4 kripto para yatırımcısından 1’inin tercihi olan Kucoin, güvenilir borsa cüzdanı ile yatırımcılara güvenli bir deneyim sunuyor. Borsa cüzdanı üzerinde, diğer borsalara kripto para çekme ve yatırma işlemleri hızlı bir şekilde yapılabiliyor.

Öte yandan bu konuda kabul görmüş ilk adım, 2009 yılında piyasaya çıkan Bitcoin oldu. Bitcoin herhangi bir merkez bankasına, devlete ve kuruma bağlı değildir. Bitcoin borsası üzerinden alım satımı yapılabilen kripto para biriminin günlük işlem hacmi ortalaması ise 25 milyar dolara yakın. İnternete erişimi olan herkes, Bitcoin cüzdanı üzerinden ödeme alabilir, gönderebilir.  

Web3 cüzdanları

Merkeziyetsiz internet ekosisteminin bir parçası olmayı hedefleyen ve DeFi (merkeziyetsiz finans) platformları üzerinde kullanılabilen web3 cüzdanları da, kripto para saklama konusunda son yıllarda popüler olan alternatifler içinde. Trustwallet ve Metamask’ın yanı sıra, birçok DeFi cüzdanı kullanılıyor. Bu cüzdanların sahip oldukları adresler üzerinden kripto para transferi yapılabildiği gibi, uzun vadeli kripto para için kullanım da söz konusu. DeFi’de stake gibi işlemler için de kullanılan cüzdanlar, zaman zaman güvenlik açıklarıyla gündeme gelmesi açısından bir risk barındırıyor. Örnek vermek gerekirse, Metamask ile güvenilir olmayan bir web sitesine bağlanıp yetki verildiğinde, kötü niyetli bir site kripto para varlığını transfer edebiliyor. Bu gibi ciddi sorunlar, tarayıcıya entegre bir şekilde kullanılan web3 cüzdanlarının çok güvenli bir deneyim sunmamasına neden oluyor.

Web3 cüzdanı gibi sıcak cüzdanlar, fiziksel donanımlı soğuk cüzdanlar kripto para saklamada her zaman bir alternatif. Ancak bu cüzdanlarda güvenlik, tamamen kullanıcının sorumluluğu ve yönetiminde. Ek olarak, cüzdanın şifre ve anahtar bilgisinin unutulması durumunda, varlığın kurtarılması söz konusu olmuyor. Bu anlamda, Kucoin cüzdanı her zaman erişilebilir olması, yüksek güvenlikli yapı sunması ve sigorta fonu ile güvence altına alınması bakımında öne çıkıyor.

Yorumlar