Anasayfa /  Foto Galeri

Kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber! İşte kredileri erteleyen bankalar!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararı ile bireysel kredi kartları için asgari ödeme oranı yüzde 20'ye indirildi. Ayrıca, kredi kartı borcu ötelenen vatandaşlara 31 Aralık 2020'ye kadar asgari tutar da dahil ödemesiz dönem tanımlanabilmesine imkan sağlandı.

Kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber! İşte kredileri erteleyen bankalar! - Sayfa 1

"Kredi kartı borçları ertelendi mi?", "Kredi erteleyen bankalar hangileri?" gibi soruların yanıtları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Corona virüsle mücadele kapsamında ülkemizin her alanında değişiklikler yapılmaya devam ederken bankalar da tedbir paketlerini açıkladı. Açıklanan ekonomik paketlerin yanı sıra birçok banka kredi erteleme kararı aldı. Ülkemizde corona virüs sebebiyle çalışamayan ve ödemeleri aksayan vatandaşlara devlet tarafından sağlanan bu kolaylık sayesinde; kredi kartı borcu erteleyen banka var mı? İşte kredileri erteleyen bankalar…

Kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber! İşte kredileri erteleyen bankalar! - Sayfa 2

İŞTE BORÇ ERTELEYEN BANKALAR
AKBANK

Akbank, bireysel ve tüzel müşterilerin 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri talep olması halinde mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar öteleyecek.

Kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber! İşte kredileri erteleyen bankalar! - Sayfa 3

ALBARAKA TÜRK

Albaraka Türk, talep eden tüm ticari ve bireysel müşterilerinin 30 Nisan'a kadar olan taksit ödemelerini 2 ay süreyle erteleyecek.

Personel maaşlarını Albaraka Türk'ten ödeyen müşterilere, talep etmeleri halinde, istihdamlarını korumaları şartıyla, 3 aylık personel maaş giderleri kadar ilave limit imkanı sağlayacağını duyuran banka, müşterilerin yapılandırma taleplerinin, nakit akışına ve sektörel durumlarına göre, ödemesiz dönem dahil, mevcut vade yapılarından daha uzun vadelerde yapılandıracak.

Kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber! İşte kredileri erteleyen bankalar! - Sayfa 4

ALTERNATİF BANK

Alternatif Bank, talep etmeleri halinde tüzel ve bireysel müşterilerinin, 30 Nisan'a kadar olan kredi ana para, faiz ve taksit ödemelerini mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar öteleyecek.