Anasayfa /  Ekonomi

Kredi Garanti Fonu (KGF) nedir? 2023 KGF kredisi başvuru şartları!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Esnaf ve KOBİLER tarafından heyecanla beklenen Kredi Garanti Fonu (KGF) kredi destek paketine dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 12 Ocak 2023 22:00

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Esnaf ve KOBİLER tarafından heyecanla beklenen Kredi Garanti Fonu (KGF) kredi destek paketine dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

KGF KREDİ PAKETİ NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yeni KGF paketinin detaylarını duyurdu. 200 milyar liralık kefaletle 250 milyar lira tutarında kredi hacmi oluşacak. Yeni paket, işletmeler ödeme kabiliyetine göre 5 gruba bölünecek. En büyük ödeme kabiliyetine sahip 1. Grup ile en düşük ödeme kabiliyetine sahip 5. Grup firmalarına destek verilmeyecek. Destek ödemeleri fatura karşılığı yapılacak. Amaç dışı kullanım önlenmesi için de bir kara liste uygulaması devreye girecek.

PAKET 1: İŞLETME GİDERLERİ DESTEK PAKETİ

35 milyar TL kefalet limitini haiz İşletme Giderleri Destek Paketi ile işletmelerin maaş ve kira ödemeleri başta olmak üzere tüm sabit giderlerine yönelik finansman desteği yapılacak.

PAKET 2: DÖVİZ KAZANDIRICI FAALİYETLERİ DESTEK PAKETİ

35 milyar TL kefalet limitini haiz Döviz Kazandırıcı Faaliyetleri Destek Paketi ile bu alanda faaliyette bulunan başta KOBİ'ler olmak üzere tüm firmalar desteklenecek.

PAKET 3: YATIRIM PROJE FİNANSMANI DESTEK PAKETİ

20 milyar TL kefalet limitini haiz Yatırım - Proje Finansmanı Destek Paketi ile her alanda yatırımlar desteklenerek üretim artırılacak. Yatırım Teşvik Belgesi almış olan firmalara daha büyük tutarlarda kredi imkânı sağlanacak.

PAKET 4: İMALAT SANAYİİ DESTEK PAKETİ

15 milyar TL kefalet limitini haiz İmalat Sanayii Destek Paketi ile imalat sanayiinde verimlilik, üretim, istihdam ve ihracat artışı yapılacak.

PAKET 5: EYT DESTEK PAKETİ

25 milyar TL kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerimizin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükü hafifletilecek.

PAKET 6: BÖLGESEL ODAKLI KOBİ DESTEK PAKETİ

10 milyar TL kefalet limitini haiz Bölgesel Odaklı KOBİ Destek Paketi ile imalat sanayi öncelikli olmak üzere işletmelerin yatırım, istihdam ve ihracat odaklı projelerine destek verilecek.

Yorumlar