Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

KPSS'siz İlkokul Mezunu Belediye İşçisi, En Az Lise Mezunu Belediye Memuru Alımı Yapılacak

Türkiye İş Kurumu üzerinden alım ilanları ile memur yada işçi alımı yapacağını duyuran çok sayıda belediye başkanlığı bulunmakta.

Abone ol
Abone ol 09 Nisan 2019 21:06

Belediye başkanlıkları yanı sıra ayrıca belediye başkanlıklarına bağlı şirketler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, Kültür Bakanlığı'na bağlı, il özel idareleri gibi kurumlar bulunmakta.

HANGİ ŞEHİRLERDE ALIMLAR YAPILACAK

İŞKUR üzerinden belediye çok sayıda personel alımı gerçekleştirecek. Türkiye geneli farklı şehirlerde bulunan belediye başkanlıkları yada belediye Başkanlıklarına bağlı birimler tarafından alım ilanların yayımlandığı şehirlerin listesi şu şekilde,

Alımlar Muğla, Samsun, Burdur, Kocaeli (TÜBİTAK), Ankara, Giresun, Yalova, Kırıkkale, Bursa, Aydın, Karaman, Ordu, Sinop, Rize, Sivas, Isparta, İstanbul, Kastamonu, Çanakkale, Erzincan, Eskişehir, Konya ve Kırklareli illerinde yapılacak.

HANGİ KADROLARDAN ALIM YAPILCAK?

Belediye personeli alımı için yayımlanan duyurularda hem memur hemde işçi kadroları için alım ilanları bulunmakta.

İşçi alım ilanlarında beden işçisi, temizlik işçisi, çöp toplama işçisi, hasta bakım, ev temizliği, büro işçisi, teknik personel, hizmet alanlarında görev yapacak işçi kadrolarında ilan bulunmakta.

Memur alım ilanlarında ofis içi alımlar öne çıkıyor. Büro memuru, ofis memuru, vezne, tahsildar personeli, teknik personel, sağlık personeli, idari personel, halkla ilişkiler personelleri, yönetim kadrosu, güvenlik, şoför, cankurtaran gibi diğer kadrolar.

BAŞVURU KOŞULLARI

Belediye personeli alımları için adaylardan standart olan genel başvuru koşulların yanı sıra her kadro için ayrı ayrı belirlenmiş özel koşullar bulunuyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Belediyeler tarafından yayımlanan ilanlarda yer alan pozisyonlar için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, işe alım sürecinde yaptırılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak.

BAŞVURULAR ŞAHSEN YAPILACAK?

Belediye personeli alım ilanlarına başvurular şahsen yapılacak. İlanlarda yer alan başvuru evraklarını toplayan adaylar kurumun belirttiği ilgili birimine şahsen başvuruda bulunabilecekler.

Burada önemli olan nokta ise ilanlarda yer alan başvuru süreci. Kurumlar bu süre 1-2 gün olarak belirliyor.

 

İlanlara ulaşmak için TIKLAYIN


Yorumlar