Anasayfa /  Politika /  Chp

KPSS ve mülakat mağdurları için CHP web sitesi kurdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS ve mülakat mağduru gençler için web sitesi açacaklarını daha önce duyurmuştu. Kılıçdaroğlu, "torpileson.com" isimli web sitesini aktif hale getirdiklerini açıkladı.

Abone ol
Abone ol 06 Ocak 2022 20:46

Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve son olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) yaptığı ziyaretin iktidar tarafından "sokak çağrısı" olarak yorumlandığının anımsatılması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MEB önüne, haksızlığa uğrayan öğrencilerin haklarını savunmak için gittiğini söylemişti.

Bakanlıktan gitmeden yaklaşık 15 saat önce randevu istediğini ancak olumlu yanıt alamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, kendisinin aynı zamanda bir milletvekili olduğunu anımsatarak, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a şu sözlerle tepki göstermişti:

"Aslında tepkiyi biz değil, TBMM başkanı göstermesi gerekir. Bir milletvekili herhangi bir kamu kurumuna nasıl giremez yahu. MEB'e nasıl giremez. Bu eleştiriyi hazmedememek demektir, adaletsizlieği sürdüreceğiz demektir."

Gençlerin hakkını savunmak ve hakkızlıkla mücadele etmek için hem hukuki destek vereceklerini hem de bir internet sitesi kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, KPSS'de yüksek puan alan gençlerin nasıl elendiğini kamuoyuna duyuracaklarını söylemişti.

Bu gençlere sahip çıktıkları için eleştirildiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Peki biz kime sahip çıkacağız, haksızlığı yapan Erdoğan'a mı sahip çıkacağız, iyi etti gençleri ezdi mi diyeceğiz? Özetle sokağa çıkma diye bizim kitabımızda bir şey yok. Ama haksızlığa uğrayan herkesin hakkını demokratik yoldan arayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

TORPİLESON.COM AÇILDI

Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada kendilerinden hukuksal destek almak isteyen gençleri 'torpileson.com' isimli siteye üye olmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bu torpil işinin peşini bırakmayacağımı söylemiştim. KPSS’de yüksek puan alıp, sözlüde elenen gençlerimizi, bizden hukuksal destek almak üzere, bu siteye başvurmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar