Anasayfa /  Eğitim

KPSS tercih sonuçları öğrenme sayfası - KPSS 2020/2

KPSS tercih sonuçları için açıklama, ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirildi. Toplam 452 bin 180 kişinin müraacatta bulunduğu tercih sürecinde 1.677 kişilik kontenjanın tamamına yerleştirme gerçekleştirildi. İşte, KPSS tercih sonuçları öğrenme sayfası - KPSS 2020/2

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2021 11:16

KPSS tercih sonuçları için açıklama, ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirildi. Toplam 452 bin 180 kişinin müraacatta bulunduğu tercih sürecinde 1.677 kişilik kontenjanın tamamına yerleştirme gerçekleştirildi. İşte, KPSS 2020/2 tercih sonuçları hakkında detaylı bilgiler

KPSS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. 30 Aralık tarihinde başlayan ve 7 Ocak tarihine kadar devam eden KPSS tercihleri üzerinden bir hafta geçmesiyle birlikte gözler ÖSYM'nin yapacağı yerleştirme sonuçlarına çevrilmişti. ÖSYM, KPSS tercih sonuçları açıklamasını resmen duyurdu.

KPSS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

 

KPSS tercih sonuçları öğrenme sayfası - KPSS 2020/2. KPSS tercih sonuçları için açıklama, ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, aşağıdaki ifadelere yer verildi; 30 Aralık 2020 - 07 Ocak 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2020/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 14 Ocak 2021 tarihinde saat 11.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadro ve pozisyonlara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Yorumlar