Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

KPSS şartsız güvenlik görevlisi alımı yapılacak !

İŞKUR üzerinden açıklanan kamu kurumu personel alımlarından bir tanesi de Celal Bayar Üniversitesi 50 kişilik teknisyen alımı ile 5 kişilik güvenlik görevlisi alımı başvuru şartları neler? nasıl başvuru yapılır?

Abone ol
Abone ol 24 Mayıs 2020 21:57

Kamu Üniversitesi'ne KPSS şartı aranmadan lise mezunu 50 kişilik personel alımı yapılacak;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR Genel Müdürlüğünün e-şube portal üzerinden başvuruları sürdürülen farklı eğitim üzerindeki alım ilanlarından bir tanesi Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü Personel Dairesi Başkanlığında istihdam edilecek olan; hasta bakımı ve teknisyeni kadrosundaki alımdır. Bu kadroda lise mezunu olma şartıyla 50 kişilik personel alımı yapılacak. İŞKUR üzerinden başvurusu devam eden ilanları ait detaylar şu şekilde;

Sakarya Uygulama Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne 1 kişilik temizlik görevlisi alımı yapılacak. Celal Bayar Üniversitesi'ne 4 kişilik güvenlik görevlisi alımı, Edirne Belediyesi başkanlığına iki farklı kadroda bir tanesi süt bitkilerinde budamacı, diğeri ise gassal (ölü yıkayan) kadrosunda alımlar gerçekleştirilecek. Bu alımların başvuru şartları başvuru detaylarını diğer ilan haberlerimiz de açıklamaya devam edeceğiz. Ayrıca İŞKUR ilanlarında 27 Mayıs 2020 tarihine kadar başvurular sona erecek. Ramazan Bayramı süresince de başvurular Online olarak yapılabilecek. Peki KPSS şartı aranmadan alım yapılacak olan hasta bakımı teknisyeni ile güvenlik görevlisi alımındaki başvuru şartları nedir? Nasıl başvuru yapılır? Ne zamana kadar başvuruların tamamlanması gerekmektedir detayları inceleyelim.

 

HASTA BAKIM TEKNİSYENİ ALIMI;

Hasta bakımı teknisyeni başvurusuna sözlü sınavına katabilmek için; adaylardan istenilen başvuru şartlardan bir tanesi T.C. vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, herhangi bir kurumdan yaşlılık malullük ya da emeklilik aylığı almıyor olmak, askerliği yapmış ertelemiş ya da askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlikle bir ilişiği olmamak, ikamet şartlarında Manisa il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak ve bunu nüfus kayıt sisteminde de ispat edebilmek. Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile hükmün açıklanmasının geri bırakma kararı olmuş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl ya da daha fazla söyle hapis cezası mahkum olmamak. İlan ayrıntılarını açıklanan suçlardan dolayı mahkum olmayan adaylar başvuru yapabilir.

KPSS ŞARTI YOK;
Son başvuru tarihi ne zaman? başvuruları yapan adaylar arasından başvuru şartlarını taşımaları halinde 5 Haziran 2020 Cuma günü üniversite rektörlüğüne ait Profesör Dr Ümit Doğanay Arınç Kültür Merkezi'nde kura töreni gerçekleştirilecektir. Kura töreni web internet sitesi üzerinde ise resmi olarak canlı yayına açıklanacaktır. Sözlü sınava ise başvuru yapan adaylar arasından isimleri kura törende asıl listede bulunan kişi sayısının 4 katı kadar mülakat sınavına girebileceklerdir. Belge teslim ne zaman yapılacak. Sözlü sınav sonucunda başarılı olup sürekli işçi olarak göreve başlayacak olan olaylar üniversitenin resmi internet sitesi olan www.mcbu.edu.tr adresi üzerinden istenilen belgeler açıklanacak ve bu belgeler personel daire başkanlığına teslim edilecek.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI;

Celal Bayar Üniversitesi'nin diğer ilanında ise güvenlik kadrosunda istihdamlar gerçekleştirilecek. Bu alanlarda en az lise mezunu olmak şartı aranacak diğer özel şartlar şu şekilde adaylardan istenilen fiziki şartlarda kadın adayların 165 santimden erkek adayların 175 santimden kısa boylu olmamaları Üniversite Hastanesinde vardiyalı olarak çalışabilmeleri şartına uygun olmaları, özel güvenlik kimlik kartı belgesinin En az 4 ay geçerli süresinin bulunması, ayrıca 5188 sayılı kanunda belirtilen Özel Güvenlik kimlik kartlarının silahlı ya da Silahsız Sertifikaya sahip olmak gereken şartlar arasında sıralandı. Özel güvenlik görevlisi kadrosundaki alanlarda noter kurası 5 Haziran 2020 Cuma günü aynı şekilde üniversitenin Kültür Merkezi'nde yapılacaktır.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvurular nasıl yapılacak? Başvurular, İŞKUR resmi internet sitesi e Şube portal üzerinden T.C. kimlik numarası aday şifresi ile giriş yapılarak başvuru son günü olan tarihe kadar başvuru adımların tamamlaması gerekmektedir.

Yorumlar