Anasayfa /  Eğitim

KPSS 2020 Önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS önlisans sonuçları için artık son düzlüğe girildi. Sınavda ter döken binlerce kişi sonuçların bir an evvel ilan edilmesini istiyor. Bu nedenle de yoğun bir şekilde 'KPSS 2020 Önlisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanıyor?' diye soruluyor.

Abone ol
Abone ol 16 Kasım 2020 17:06

KPSS Önlisans sonuçları için binlerce kişi heyecanla bekliyor. Sınavın üzerinden 3 hafta geçmiş durumda... Adaylar deyim yerindeyse yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi. Tam tarihi unutan veya tereddüt yaşayanlar sürekli olarak 'KPSS 2020 Önlisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanıyor?' diye soruyor.

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2020?

ÖSYM 2020 sınav takvimine göre KPSS önlisans sonuçları 26 Kasım 2020 tarihinde açıklanacak. ÖSYM saate dair ise bir açıklama yapmış değil.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI  

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik Sınav Sonuç Belgesinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgesinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

 

Yorumlar