Anasayfa /  Foto Galeri

Köylüler telefon görüşmesi yapabilmek için minare önünde sıraya giriyor

Iğdır'da Pınarbaşı köyü sakinleri, kış mevsiminde kar nedeniyle yüksek noktalara çıkamayınca, köyde cep telefonu hatlarının çektiği tek yer olan cami minaresini kullanıyor.

Köylüler telefon görüşmesi yapabilmek için minare önünde sıraya giriyor - Sayfa 1

Cami minaresine çıkabilmek için sıraya giriyorlar


Iğdır'da cep telefonu hatlarının çekmediği Pınarbaşı köyünde yaşayanlar, şebeke sorununun olmadığı cami minaresine çıkabilmek için sıraya giriyor. Kente 35 kilometre uzaklıkta bulunan 50 haneli ve 156 nüfuslu Pınarbaşı köyünde yaşayanlar, şebeke sorunu nedeniyle yakınlarıyla iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyor.

Köylüler telefon görüşmesi yapabilmek için minare önünde sıraya giriyor - Sayfa 2

Yaz aylarında dağlara çıkıp cep telefonuyla konuşabilen köy sakinleri, kışın ise kar nedeniyle yüksek noktalara çıkamayınca köyde telefon hatlarının çektiği en yakın yer olan cami minaresini kullanıyor.

Köylüler telefon görüşmesi yapabilmek için minare önünde sıraya giriyor - Sayfa 3

Sadece pazar günleri izin veriliyor


Köy muhtarı Mecid Arga, çok sayıda kişinin minareye çıkmasının tehlikeli olacağını düşünerek sadece pazar günleri ve acil durumlarda geçici süreliğine minarenin kapısını açıp telefon görüşmesine imkan veriyor.

Köylüler telefon görüşmesi yapabilmek için minare önünde sıraya giriyor - Sayfa 4

Pazar günü ise telefonla görüşmek için cami önüne gelen vatandaşlar, uzun kuyruğa girip sıraları gelince telefon görüşmesini gerçekleştiriyor.