Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüsünün vücutta yarattığı tahribatlara bir yenisi daha eklendi! Orta Kulağa saldırıyor...

Corona virüsünün vücutta yarattığı tahribatlara bir yenisi daha eklendi. İngiltere'de yapılan bir araştırma, virüsün kalıcı işitme kaybına yol açabileceğini ortaya koydu.

Koronavirüsünün vücutta yarattığı tahribatlara bir yenisi daha eklendi! Orta Kulağa saldırıyor... - Sayfa 1

Çin'in Wuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan corona virüsü, kısa sürede global bir krize dönüştü. Dünya genelinde 1 milyonu aşkın insanın ölümüne yol açan virüsle ilgili bir yandan aşı çalışmaları devam ederken, diğer yandan da hastalığın şifreleri çözülmeye çalışılıyor.

Koronavirüsünün vücutta yarattığı tahribatlara bir yenisi daha eklendi! Orta Kulağa saldırıyor... - Sayfa 2

İngiltere’de yapılan bir araştırma corona virüsünün yarattığı tahribatlar konusunda kritik önem taşıyor. Sonuçları British Medical Journal’da (BMJ) yayınlanan araştırmada 45 yaşındaki bir corona virüsü hastası ele alınıyor. Adı açıklanmayan erkek hasta 10 gün corona virüsü belirtileri gösterdikten sonra hastaneye başvurdu.

Koronavirüsünün vücutta yarattığı tahribatlara bir yenisi daha eklendi! Orta Kulağa saldırıyor... - Sayfa 3

ÇINLAMAYLA BİRLİKTE BAŞLADI

Astımı dışında herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan adam, durumu ağırlaşması üzerine yoğun bakım servisine alındı. 30 gün boyunca solunum cihazına bağlanan hasta, durumunda iyileşme sağlandıktan sonra normal tedavisi sürdürüldü. Ancak hasta solunum cihazından çıktıktan 1 hafta sonra, önce kulak çınlaması ardından da işitme kaybı yaşadı.

Koronavirüsünün vücutta yarattığı tahribatlara bir yenisi daha eklendi! Orta Kulağa saldırıyor... - Sayfa 4

Yapılan incelemelerde herhangi bir tıkanıklık ya da enfeksiyon izine rastlanmadı. Remdesivir tedavisi uygulanan hastağının işitme duyusu kısmi olarak geri geldi. Çalışmayı yürüten University College London’dan Dr. Foteini-Stefania Koumpa, duyma kaybının Covid-19’la bağlantılı olduğunu savundu.