Anasayfa /  Güncel

Koronavirüs'ün illere göre dağılımı belli oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakamalarının dağılımını açıkladı. Buna göre en çok vaka görülen il 8 bin 852 vaka ile İstanbul oldu.

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2020 20:07

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarının dağılımını açıkladı. 

Bakan Koca'nın konuya ilişkin açıklamsından öne çıkanlar şöyleydi;

İşte Vaka sayımızı gösteren tablo. Sayılarımız artıyor ama vakalarımız içindeki ölüm oranı 1.58. Bu anlamda birçok ülkeden aşağıda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Hedefimiz burada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını azaltmak. Bugüne kadar illerimizdeki dağılımı göstermemiştik. İtalya'da bir bölgeden bütün İtalya'ya virüsün yayılmasına sebep oldu. Biz de o hatayı işlemek istemedik. Artık bütün illerimizde bu vakanın olduğunu biliyoruz. Daha çok vaka İstanbul'da. İstanbul'daki vaka sayısı 8 852. %60'lara yakın. 853 vaka İzmir, 752 vaka Ankara, 410 vaka ise Kocaeli, Konya 584 vaka.

Toplam 39 ilimizde can kaybı var. 42 ilimizde vefat eden arkadaşımızın olmadığını gösteren tablo. Kayıplarımızın ağırlığı İstanbul ve İzmir'de.

 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZ ASLA EVDEN ÇIKMAMALI

60 yaşın üstünde %75'i yoğun bakımda. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın %69'u tansiyon hastası. Yoğum bakımdaki hastalarımızın %63.3 yine tansiyon hastası. Bizim şu dönemde kronik ve alt hastaılğı olan ve 65 yaş üstü vatandaşımızın daha yüksek riskli olduğunu görüyoruz. O nedenle bu gruptaki vatandaşlarımızın asla ve asla evlerinden çıkmamaları, kendilerinini izole etmeleri için bu tabloyu gösteriyorum. Sağlık çalışanlarımıza ve Bilim Kurulumuza güvenelim. Can kayıplarını önleme yolu tedbirdir. Dışarı çıkmayalım virüse fırsat vermeyelim.

İstanbul 8.852 

İzmir 853

Ankara 712

Konya 584

Kocaeli 410

Son dakika haberi: İl il corona virüslü vaka sayısını Bakan Koca açıkladı

Yorumlar