Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüsün hedef organlarından biri! Hayatını kaybedenlerin yüzde 30’unda bu hastalık görüldü

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, Covid-19’un üriner sistem üzerine etkilerini değerlendirdi. Yıldırım, “Özellikle böbrekler, virüsün hücrelerde hedeflediği ACE-2 reseptörü yönünden zengin olduğundan, virüsün hedef organlarından biri olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Koronavirüsün hedef organlarından biri! Hayatını kaybedenlerin yüzde 30’unda bu hastalık görüldü - Sayfa 1

Covid-19 enfeksiyonunun 1 yıldan fazladır tüm dünyayı etkisi altına aldığını ve şu ana dek milyonlarca kişiye bulaştığını hatırlatan 100. Yıl Hastanesi Üroloji uzmanlarından Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, “Pandeminedeni ile herkesin ana gündem maddesi olan bunu hastalık hakkında her gün yeni bir bilgi ortaya çıkmakta ve ne yazık ki özellikle sosyal medya platformlarında ciddi bilgi kirliliğine rastlanılmaktadır.

Koronavirüsün hedef organlarından biri! Hayatını kaybedenlerin yüzde 30’unda bu hastalık görüldü - Sayfa 2

Başlangıçta sadece akciğeri tuttuğu bilinse de, zamanla kalp, beyinve üriner sistemi de etkilediği tespit edilmeye başlanmıştır. Özellikle böbrekler, virüsün hücrelerde hedeflediği ACE-2 reseptörü yönünden zengin olduğundan, virüsün hedef organlarından biri olarak değerlendirilmelidir” şeklinde konuştu.

Koronavirüsün hedef organlarından biri! Hayatını kaybedenlerin yüzde 30’unda bu hastalık görüldü - Sayfa 3

“Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hastaların yüzde 30’unda akut böbrek yetmezliği tespit edilmiştir”

Koronavirüsün hedef organlarından biri! Hayatını kaybedenlerin yüzde 30’unda bu hastalık görüldü - Sayfa 4

Böbreklerin ACE-2 reseptör yoğunluğundan dolayı virüs için hedef organlardan biri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yıldırım, “Covid-19nedeniyle hayatını kaybeden hastaların yüzde 30’unda akut böbrek yetmezliği tespit edilmiştir.