Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüsü yenenlerde korkunç yeni bulgu! Aylar geçse de hasar veriyor

İngiltere'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) organlarda neden olduğu hasarlarla ilgili yapılan bir araştırmada, hastalıktan uzun süreli muzdarip kişilerde, ilk enfeksiyondan dört ay sonra kalp, böbrek, akciğer, beyin gibi organlarda çeşitli oranlarda hasar tespit edildiği açıklandı.

Koronavirüsü yenenlerde korkunç yeni bulgu! Aylar geçse de hasar veriyor - Sayfa 1

2019'un sonlarına doğru Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgınında vaka sayısı 55 milyona yaklaştı. Yapılan araştırmalar sonucunda Kovid-19'un farklı organlara hasarlar verdiği ortaya çıktı. İngiltere'de yapılan geniş kapsamlı bir araştırmada, uzun süreli koronavirüs hastalığından muzdarip genç ve önceden sağlıklı olan kişilerde, ilk enfeksiyondan dört ay sonra kalp, böbrek, akciğer, beyin gibi organlarında çeşitli oranlarda hasar tespit edildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Koronavirüsü yenenlerde korkunç yeni bulgu! Aylar geçse de hasar veriyor - Sayfa 2

İLK ENFEKSİYONDAN 4 AY SONRA BİRDEN FAZLA ORGANDAN HASAR GÖRÜLDÜ
İngiltere Sağlık Ensititiüsü (NHS) ve University College of London tarafından, uzun süreli Covid-19 hastalığına ilişkin kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Covercan adı verilen ve devam eden araştırmada, genç ve önceden sağlıklı olan düşük riskli kişilerde, ilk enfeksiyondan dört ay sonra birden fazla organda hasar tespit edildiği belirtildi.

Koronavirüsü yenenlerde korkunç yeni bulgu! Aylar geçse de hasar veriyor - Sayfa 3

Yeni tip corona virüsün neden olduğu Covid-19 semptomlarının 6 haftadan uzun sürmesi halinde uzun süreli Covid-19 hastalığı ortaya çıkıyor. Yorgunluk, beyin sisi, nefes darlığı ve ağrı en sık bildirilen semptomlar arasında yer alıyor.

Koronavirüsü yenenlerde korkunç yeni bulgu! Aylar geçse de hasar veriyor - Sayfa 4

Araştırmacılar, yapıtıkları çalışmanın İngiltere'de 60 binden fazla insanı etkilediği düşünülen "uzun Covid-19" hastalarının yaşadığı tuhaf ve kapsamlı semptomların bazıları için fiziksel nedenleri anlamaya ve çeşitli tedaviler geliştirmeye yönelik bir adım olduğunu vurguladı.