Anasayfa /  Dünya

Koronavirüsü Avrupa'ya bulaştıran adam ortaya çıktı

Virüse Singapur'da yakalanan ve Avrupa'ya taşıyan, farkında olmadan 11 kişiye bulaştıran kişinin Steve Walsh isimli iş insanı olduğu açıklandı.

Abone ol
Abone ol 11 Şubat 2020 20:21

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan dünyayı etkisi altına almaya başlayan koronavirüsünü kontrol altına almak için önlemler alınmaya devam ediliyor.

Son olarak İngiltere, koronavirüsü resmi olarak kamu sağlığına karşı ciddi ve yakın bir tehdit olarak tanımladı.

SİNGAPUR'DA KAPTI, AVRUPA'DA 11 KİŞİYE BULAŞTIRDI
Ayrıca İngiliz basını, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerine virüsü yayan kişiyi bugün resmen açıkladı.

İngiltere’nin turistik bölgesi Hove’da yaşayan iş insanı Steve Walsh’ın, koronavirüsünü Singapur’da kaptıktan sonra Avrupa’ya getirdiği ve burada farkında olmadan 11 kişiye bulaştırdığı ortaya çıktı.

Aralarında 9 yaşında bir çocuğun da olduğu bu kişilerden beşi Fransa'da, beşi İngiltere'de, biri de İspanya'da tedavi görüyor.

BULAŞTIRDIĞI KİŞİLER BULUNMAYA ÇALIŞILIYOR
Yetkililer, İngiliz vatandaşının temas ettiği diğer kişileri bulmaya çalışırken, virüsü Walsh'tan kapanlar arasında iki doktorun bulunması nedeniyle Brighton kentindeki bir klinik geçici olarak kapatıldı.

Ayrıca kentteki bir ilkokulda çalışan bir öğretmene de virüs bulaşmış olabileceğine dair iddialar nedeniyle ailelerin çocuklarını söz konusu okula göndermediği belirtildi.

"TAMAMEN İYİLEŞTİM"
Walsh, yaptığı açıklamada, tamamen iyileştiğini duyurdu.

Hiçbir belirti göstermemesine karşın şüphe üzerine hastaneye giden Walsh, virüsü taşıdığının tespit edilmesinin ardından hastanede karantinada tedavi gördüğünü söyledi.

Walsh, kendisi iyileşse de virüsün bulaştığı diğer kişileri düşündüğünü kaydetti.

Etiketler Koronavirüs
Yorumlar