Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüsü araştırmasından korkutan sonuç! Orta yaşlılar artıyor

Dünya çapında 785 binden fazla insanda görülen ve 37 binden fazla insanın da ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili Çin'den yapılan bir araştırma risk grubunda olan bir yaş kategorisi daha olduğunu belirledi. Yapılan araştırmada orta yaşlıların da risk altında olduğu duyuruldu.

Koronavirüsü araştırmasından korkutan sonuç! Orta yaşlılar artıyor - Sayfa 1

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan çok kısa bir süre sonra küresel bir salgın halini alan ve bütün dünyada panik yaratan corona virüsü ile ilgili kapsamlı bir araştırma yayınlandı…

Koronavirüsü araştırmasından korkutan sonuç! Orta yaşlılar artıyor - Sayfa 2

Corona virüsüne bağlı ölüm ve hastanede tedavi süreçleriyle ilgili yapılan araştırmada, yaşın ölümlerde çok ciddi bir faktör olduğu tespit edildi. 

Koronavirüsü araştırmasından korkutan sonuç! Orta yaşlılar artıyor - Sayfa 3

Çin’de tedavi altına alınan hastaların ölüm oranlarını yaş gruplarıyla kategori altına alan araştırmada, 10 yaşın altındaki hastaların ölüm oranı yüzde 0.0016’yken bu oran 80 yaş ve üstünde yüzde 7.8’e kadar çıktı.

Koronavirüsü araştırmasından korkutan sonuç! Orta yaşlılar artıyor - Sayfa 4

Araştırmada 10-19 yaş aralığındaki hastaların tedavi altına alınma oranına da bakıldı. 10-19 yaş aralığındaki hastaların hastanede tedavi olacak hale gelme oranı yüzde 0.04’ken bu oran 80 ve üstü yaş kategorisinde yüzde 18’e çıkıyor.