Anasayfa /  Güncel

Koronavirüsten kaç Profesör ve sağlık görevlisi hayatını kaybetti ?

Çin'den dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) salgını, onbinlerce can almaya devam ediyor. Peki ülkemizde koronavirüsten kaç Profesör ve sağlık görevlisi hayatını kaybetti?

Abone ol
Abone ol 07 Nisan 2020 18:20

TRHaberler ÖZEL | Çin'in Wuhan kentinden başlayarak dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) salgını, onbinlerce can almaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre 6 nisan 2020 tarihinde ülkemizde koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 649'a, koronavirüse yakalananların sayısı ise 30 bin 217'ye yükselmişti.

Tüm dünyada büyük bir korkuya sebep olan koronavirüs, halkın yanısıra sağlık çalışanları için de büyük bir kabusa dönüştü.

 

Ülkemizde koronavirüse yenik düşen Profesör ve sağlık görevlileri, tüm Türkiye'yi yasa boğdu.

Peki ülkemizde koronavirüsten kaç Profesör ve sağlık görevlisi hayatını kaybetti?

Koronavirüs, ilk olarak 33 yaşındaki genç hemşire Dilek Tahtalı'yı aramızdan aldı. Koronavirüs daha sonra İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü 67 yaşındaki Cemil Taşçıoğlu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Feriha Öz, Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nurettin Mutluergil ve son olarak İstanbul Tabip Odası üyesi Dr. Mehmet Ulusoy’un hayatını kaybetmesine sebep oldu.

Kaynak: TRHaberler / Berkan Çay

Yorumlar