Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs'te yeni önlem! Bu meslek'de çalışanlara özel test

Koronavirüs belirtisi taşıyanlara hastanelerde yapılan testin kapsamı genişletilecek. Sağlıklı kişilere de test uygulanacak. Trafik polisinden garsona risk gruplarına düzenli test yapılacak. Bütün bir şehirde izolasyon yerine karantina bölgeleri küçülecek.

Koronavirüs'te yeni önlem! Bu meslek'de çalışanlara özel test - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere hükümette yapılan çalışmalarda, normalleşme kararlarına rağmen salgın ile mücadeleye ilişkin yeni yöntemler değerlendiriliyor.

Koronavirüs'te yeni önlem! Bu meslek'de çalışanlara özel test - Sayfa 2

Elisa testiyle yapılan bağışıklık analizinin ortaya çıkaracağı haritaya göre, toplumun hangi kesimlerine, hangi yaş ve meslek gruplarına düzenli test yapılması gerektiğine ilişkin karar verilecek. Bu gruplara düzenli aralıklarla test yapılarak tarama sürdürülecek.

Koronavirüs'te yeni önlem! Bu meslek'de çalışanlara özel test - Sayfa 3

Halen şikâyeti olanların sağlık kuruluşlarına başvurması durumunda yapılan testin, sağlıklı kişilere de yapılmasına ilişkin planlama yapılıyor. Bu nedenle test yapma kriterleri de değişiyor.

Koronavirüs'te yeni önlem! Bu meslek'de çalışanlara özel test - Sayfa 4

Toplumdaki virüs yükünü saptamak amacıyla yapılacak bu testlerin bölgesel, yerel karantinaları beraberinde getirebileceği, bir şehrin farklı yerlerinde hayatın normal devam edebileceği belirtiliyor.