Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüste son durum: İşte Türkiye ve dünyada vaka ve ölü sayısı

Türkiye'de 29 Mart itibarıyla koronavirüs taşıdığı tespit edilen kişi sayısı 9 bin 217'ye yükselirken, can kaybı da 131'e ulaştı. İşte Türkiye ve dünyada vaka ve ölü sayısı

Koronavirüste son durum: İşte Türkiye ve dünyada vaka ve ölü sayısı - Sayfa 1

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen corona virüsü (Covid-19) ile ilgili Türkiye ve dünyadan son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Corona virüsü vaka sayısı ile ilgili dünya genelinde yetkililer bilgilendirmelerine devam ederken, son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklama ile birlikte Türkiye'de kaç kişide koronavirüs'ün tespit edildiği açıkladı. 29 Mart akşam üzeri yapılan açıklama ile birlikte Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı 9217 olurken, koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı da (ölüm sayısı) 131'e yükseldi.

Koronavirüste son durum: İşte Türkiye ve dünyada vaka ve ölü sayısı - Sayfa 2

TÜRKİYE'DE GÜN GÜN CORONA VİRÜSÜ VAKA VE ÖLÜM SAYISI 
29 Mart Pazar günü güncel vaka sayısı covid19.saglik.gov.tr üzerinden yayınlandı. Yapılan açıklama ile birlikte Türkiye'de vaka sayısı 9217'e ulaşırken corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 131'e yükseldi. Bununla birlikte 105 kişinin hastalığı iyileştiği açıklandı.

27 Mart Cuma günü Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından vaka sayısına yönelik açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplam vaka sayısının 5698 olduğunu bildirdi. Bakan Koca, yaptığı açıklamada, "Hastalığa verileri her gün kurumsal sitemizde açıklayacağımı söylemiştim. Bugün itibari ile internet ortamında açıklanmaya başlanacak. 75030 test yapıldı. 2069 pozitif vaka. Toplam vaka 5698 oldu. Bugün 17 hastamızı kaybettik. Toplam can kaybımız 92'yi buldu." dedi.

Koronavirüste son durum: İşte Türkiye ve dünyada vaka ve ölü sayısı - Sayfa 3

İletişim Başkanlığı, dünya genelinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) görüldüğü ülkelerdeki vaka, ölüm ve taburcu sayılarını açıkladı.

Başkanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19'un dünya genelinde bulaştığı kişi sayısının 700 bini geçtiği, 33 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği, 148 bin 500'den fazla kişinin iyileştiği belirtildi.

Ülkelere göre, saat 21.00 itibarıyla koronavirüs vaka, ölüm ve taburcu sayıları şöyle: