Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüste ikinci dalga geliyor ! İşte sebebi...

Yetkililer, ABD’de siyahi George Floyd’un polis şiddeti nedeniyle öldürülmesiyle başlayan ve tüm dünyaya yayılan ırkçılık karşıtı protestolar nedeniyle ikinci corona virüs dalgasının başlayabileceği konusunda uyardı.

Koronavirüste ikinci dalga geliyor ! İşte sebebi... - Sayfa 1

ABD'DEN DÜNYAYA YAYILDI
ABD’li George Floyd'un ölümünden sonra olayın meydana geldiği Minnesota’dan dünyaya yayılan ırkçılık ve polis şiddeti karşı gösteriler nedeniyle binlerce kişi evlerini terk etti ve sokaklara çıktı.

Koronavirüste ikinci dalga geliyor ! İşte sebebi... - Sayfa 2

ABD’nin Minnesota eyaletinde 27 Mayıs tarihinde gerçekleşen olayda, beyaz bir polis memuru olan Derek Chauvin'inin sahte bir 20 dolar kullandığını iddia ederek 46 yaşındaki siyahi Floyd’u boynuna diziyle baskı uygulayarak öldürmesi tüm dünyada öfkeyle karşılandı.  Floyd’un ölümünden önceki “Nefes alamıyorum” feryadı ırkçılık ve polis şiddeti gösterilerin sloganı oldu.

Koronavirüste ikinci dalga geliyor ! İşte sebebi... - Sayfa 3

İKİNCİ DALGAYI TETİKLEYEBİLİR
Öte yandan yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisinin merkezi olan ABD’de, Los Angeles, New York City ve Washington DC'de gösterilerin ikinci bir corona virüs enfeksiyonu dalgasını tetikleyebileceğine dair endişeler var.

Koronavirüste ikinci dalga geliyor ! İşte sebebi... - Sayfa 4

Eylemlere katılan birçok protestocunun sosyal mesafe kurallarını göz ardı ettiği ve maske gibi koruyucu önlemler almadığı görülüyor. Bununla birlikte, sağlık uzmanları birçok gösteride meydana gelen bağırma ve slogan atma ve etrafta dolaşmanın  virüsün yayılımını hızlandırabileceği konusunda uyardı.