Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüse karşı çok etkili! Evden çıkmadan önce dişlerinizi mutlaka fırçalayın

İngiltere’de yer alan Bristol Üniversitesi'nden Profesör Martin Addy, diş macununun antibakteriyel el jeli ile aynı kimyasallara sahip olduğunu öne sürerek, insanların evden çıkarken dişlerini fırçalamasının yeni tip corona virüsü (Covid-19) önlemeye yardımcı olabileceğini açıkladı.

Koronavirüse karşı çok etkili! Evden çıkmadan önce dişlerinizi mutlaka fırçalayın - Sayfa 1

İngiltere’de bir diş hekimliği profesörü, evden çıkmadan önce dişleri fırçalamanın yeni tip koronavirüsün yayılımını azaltabileceğini öne sürdü.

Koronavirüse karşı çok etkili! Evden çıkmadan önce dişlerinizi mutlaka fırçalayın - Sayfa 2

The Telegraph’a konuşan Bristol Üniversitesi’nden Profesör Martin Addy, diş macunlarında, el dezenfektalarında aynı temizleyici maddeleri kullanıldığını belirterek, virüsün ağız ve tükürük yoluyla bulaşmasının engellenebileceğini açıkladı.

Koronavirüse karşı çok etkili! Evden çıkmadan önce dişlerinizi mutlaka fırçalayın - Sayfa 3

Addy, “Diş macunu, önerilen el yıkama jellerinde bulunanlarla aynı deterjanları içerir. Diş macununun ağızdaki antimikrobiyal etkisi üç ile beş saat devam eder ve böylece, tükürükteki viral yükü veya ağza giren virüslerin neden olduğu enfeksiyonu azaltır. 

Koronavirüse karşı çok etkili! Evden çıkmadan önce dişlerinizi mutlaka fırçalayın - Sayfa 4

İnsanlar bu nedenle, iş, okul veya alışveriş için evlerinden çıkmak üzereyken dişlerini fırçalamalı. En ideali ise ise günlük diş fırçalama sıklığını artırmak” ifadelerini kullandı.