Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüse karşı aşı yarışında Çin'den umut verici sonuçlar geldi!

Çinli ilaç şirketi CanSino tarafından geliştirilen potansiyel coronavirüs aşısının insan testleri tamamlandı. 108 gönüllünün katıldığı testlerde hafif yan etkiler rapor edilirken, aşılanan herkesin corona virüse karşı çeşitli düzeylerde antikor geliştirdiği belirtildi.

Koronavirüse karşı aşı yarışında Çin'den umut verici sonuçlar geldi! - Sayfa 1

Dünya genelinde corona virüs vakalarının sayısı 5 milyon 500 bini, virüs kaynaklı ölüm sayısı ise 345 bini geçerken Çinli bilim insanları umut verici bir gelişme kaydetti.

Koronavirüse karşı aşı yarışında Çin'den umut verici sonuçlar geldi! - Sayfa 2

Dünya Sağlık Örgütü’nün son açıklamasına göre küresel çapta, Covid-19’a karşı 83 aşı geliştiriliyor. 

ABD, İngiltere, Çin ve Avrupa’da potansiyel 8 aşının insanlar üzerinde deneyleri devam ederken, Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen aşının ekim ayında ilk sonuçlarının alınmasının ardından dağıtılabileceği duyuruldu.

Koronavirüse karşı aşı yarışında Çin'den umut verici sonuçlar geldi! - Sayfa 3

ABD'li ve Avrupalı rakiplerini geride bıraktı


Çinli ilaç şirketi CanSino Biologics ise corona virüse karşı geliştirdiği potansiyel aşının insan testlerini tamamladığını duyurarak ABD’li ve Avrupalı rakiplerini geride bıraktı.

Koronavirüse karşı aşı yarışında Çin'den umut verici sonuçlar geldi! - Sayfa 4

İki hafta sonra antikor üretmeye başladılar

Çin’deki salgın kontrol önleme merkezleri ve üniversitelerle birlikten geliştirilen aşı, yaşları 18 ile 70 arasında değişen 108 gönüllüye; az, orta ve ağır dozlarda olmak üzere 3 farklı şekilde uygulandı.

Tüm gruplardaki insanlar iki hafta sonra Covid-19 ile savaşmak için antikor üretmeye başladı. 28 gün sonra ise deneklerin kanlarında virüsle savaşan T hücrelerinin tavan yaptığı açıklandı.

Öte yandan, yüksek dozda aşı alanların düşük dozda aşı olanlardan iki kat daha fazla antikor ürettiği görüldü.