Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs tedavisi için büyük keşif ! Ölümleri azaltabilir !

Araştırmacılar, D vitaminin eksikliğini önlemenin Covid-19’dan ölümleri yarı yarıya azaltabileceğini keşfetti. Uzmanlar ayrıca, vitaminin koronavirüs nedeniyle yoğun bakım ihtiyacını 25 kat azalttığını ortaya koydu.

Koronavirüs tedavisi için büyük keşif ! Ölümleri azaltabilir ! - Sayfa 1

ABD ve İspanya’da yapılan İki çalışmada, şiddetli yeni tip corona virüs vakaları ile D vitamini eksikliği arasında güçlü bir ilişki olduğu ortaya çıkarıldı.

Koronavirüs tedavisi için büyük keşif ! Ölümleri azaltabilir ! - Sayfa 2

D vitamini ve Covid-19 ilişkisi ile ilgili İspanya’da yapılan dünyanın ilk kontrollü araştırmasının sonuçları medRxiv adlı bilimsel dergide yayımlandı.

Koronavirüs tedavisi için büyük keşif ! Ölümleri azaltabilir ! - Sayfa 3

D VİTAMİNİ ALMAYANLARIN YARISI YOĞUN BAKIMA KALDIRILDI
Reina Sofia Üniversite Hastanesi’nde gerçekleştiren çalışmaya yeni tip corona virüsten muzdarip 76 hasta katıldı. Bu hastaların 50'sine D vitamini verildi. D vitamini verilmeyen hastaların yarısı bir süre sonra şiddetli semptomlar nedeniyle yoğun bakıma alındı. Diğer taraftan, D vitamini takviyesi alan yalnızca bir hasta yoğun bakıma kaldırıldı.

Koronavirüs tedavisi için büyük keşif ! Ölümleri azaltabilir ! - Sayfa 4

YOĞUN BAKIMA İHTİYAÇ OLASILIĞI 25 KAT AZALDI
Sonuçlarda, D vitamini kullanımının, bir hastanın yoğun bakıma ihtiyaç duyma riskini 25 kat azalttığı görüldü. Çalışmada yer alan D vitamini almayan iki hasta ise hayatını kaybetti.