Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs sürecinde Google aramalarında en çok hangi aramalar yapıldı?

Google Arama Trendleri’ne göre, koronavirüs günlerinde Türkiye’de ”ihtiyaç kredisi”, “kredi başvurusu” ve “enflasyon” aramaları en çok aranan konular, Peki dünyada en çok aranan konular hangileri?

Koronavirüs sürecinde Google aramalarında en çok hangi aramalar yapıldı? - Sayfa 1

Tüketicilerin ihtiyaçlarındaki dönüşümü gözler önüne seren Google Arama Trendleri raporu yayımlandı.

Raporda COVID-19 günlerinde yapılan aramaların yiyeceğe ve diğer temel ihtiyaçlara erişimden finansal yardım ve online eğitim gibi uzun vadeli ihtiyaçlara yöneldiğini gösteriyor.

Koronavirüs sürecinde Google aramalarında en çok hangi aramalar yapıldı? - Sayfa 2

Karantinaya alıştık ama arayışlarımız değişti mi!
Korona virüs salgını nedeniyle Türkiye’de bankalar, temel ihtiyaç desteği kredisi kampanyaları başlattı.

Karantina döneminde maddi sıkıntı yaşamak istemeyen insanlar krediler hakkında detaylı bilgi almaya yöneldi.Google Arama Trendleri’ne göre Türkiye’de ”ihtiyaç kredisi”, “kredi başvurusu” ve “enflasyon” aramaları yükselişe geçti.

Güney Afrika’da bankacılık uygulamaları ile satın alma işlemini merak edenler yoğun olarak “nasıl ödeme” araştırması yaparken İngiltere’de en çok “dijital bankacılık” ile ilgili arama yapıldı.

Koronavirüs sürecinde Google aramalarında en çok hangi aramalar yapıldı? - Sayfa 3

Koronavirüs sürecinde Google aramalarında en çok hangi aramalar yapıldı?

Google Arama Trendleri’nde sadece banka kredileri yükselişe geçmedi. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika çapında devlet yardım programları da en çok araştırılanlar arasındaydı. Polonya’da “sosyal güvenlik muafiyeti”, İsveç’te ‘işsizlik yardım ödeneği’ sıklıkla aranan kelimeler arasında yer aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayanlar hükümetin online iş portalı olan “Virtual Job Market” aramalarını artırırken, İspanya’da en çok “çalışma bakanlığı” hakkında arama yapıldı. Türkiye’de ise “yardım başvurusu”, “İBB sosyal yardım” ve “askerlik” aramalarının artışta olduğu görüldü.

Koronavirüs sürecinde Google aramalarında en çok hangi aramalar yapıldı? - Sayfa 4


Online eğitim, hakkında en çok araştırma yapılan konuların başında geliyor. İngiltere’de ücretsiz kurslar, Birleşik Arap Emirlikleri’nde “online okul kitapları platformu”, Güney Afrika’da “e-okul” ve Polonya’da “öğretmenler tarafından TV’de verilen dersler” Google’da en çok aratılan terimlerden oldu. Türkiye’de ise, “online deneme”, “anlatım bozuklukları” ve “kartondan saat yapmak” aramalarında artış yaşandı.