Anasayfa /  Güncel

Koronavirüs krizi, kadın istihdamında daralmayı artırdı

Hedefler için İş Dünyası Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Covid-19 krizinin Türkiye'de kadın istihdamındaki daralmayı artırdığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 08 Mart 2021 17:05

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını kendine pusula olarak belirleyen Hedefler için İş Dünyası Platformu’nun gerçekleştirdiği son anket çalışması, Covid-19 pandemisi sürecinde firmaların iş hacminde ve istihdamda daralmayı gözler önüne serdi. Bu durumun kadın istihdamına da negatif etkileri artırdığı belirtilen açıklamada, anketin kadın çalışan oranı yüksek şirketlerin de iş hacimlerinin önemli ölçüde daraldığının tespit edildiği vurgulandı.

Kadınların iş dünyasındaki yerini iyileştirecek modeller hedefleniyor
Hedefler için İş Dünyası Platformu, 5. Sürdürülebilir Kalkınma Amacı olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin hem iş dünyasında hem de toplumun her kademesinde öncelikli gündem olarak belirlenmesi gerektiğini savunuyor. Platform, bu doğrultuda, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği amacı ışığında, kadınların özellikle iş dünyasındaki yerini iyileştirerek, ekonomiye katılımlarını güçlendirerek kapsayıcı iş modellerini hayata geçirmeyi hedefliyor.

Kadınların iş dünyasında güçlendirilmesinin, temel insan haklarına saygı duymanın bir gereği olmasının yanı sıra sürdürülebilir kalkınma için de önemli olduğunu vurgulayan Platform Başkanı Ümit Boyner, şunları söyledi:

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, öncelikli gündem olmalı”
“Hedefler için İş Dünyası Platformu olarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını (SKA) kendimize pusula olarak belirledik. 5. SKA olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin hem iş dünyasında hem de toplumun her kademesinde öncelikli gündem olarak belirlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Topyekun ve sürdürülebilir kalkınmanın kapsayıcı bir büyüme ile gerçekleşeceğini biliyoruz ve bunun kadınların ekonomiye ve iş hayatına her kademede daha da fazla katılmasıyla mümkün olacağını düşünüyoruz. Tüm kadınların ve toplumsal cinsiyet eşitliğinden yana tavır alanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”

Yorumlar