Anasayfa /  Sağlık

Koronavirüs ilacını ürettik, Sağlık Bakanlığı’na teslim ettik

Abdi İbrahim, koronavirüse (SARS-CoV-2) karşı olumlu sonuç verebildiği gözlemlenen bir ilacının ilk parti üretimini yaparak Sağlık Bakanlığı’na teslim ettiğini açıkladı. Firma ayrıca, yıl sonuna kadar üretecekleri tüm ilaçları da Sağlık Bakanlığı’na bağışlayacaklarını kaydetti.

Abone ol
Abone ol 04 Nisan 2020 00:26

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını durdurmak için tüm sağlık kuruluşları çareler ararken, Türkiye'den gurur verici bir haber geldi.

Abdi İbrahim’den yapılan açıklamaya göre, şirket İstanbul Esenyurt’ta bulunan tesislerinde koronavirüs tedavisinde olumlu netice verdiği gözlemlenen bir ilacın üretimine başlandı.

Açıklamada, nisan ayı içinde üretecek 1 milyon 600 bin tablet ile bu ilacın yıl sonuna kadar yapılacak tüm üretiminin de bakanlığa bağışlanacağı bildirildi.

İLK PARTİ BAKANLIĞA TESLİM EDİLDİ
Açıklamada görüşlerine yer verilen Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, koronavirüsün tedavi protokolünde yer alan ilacın hâli hazırda Türkiye’deki tek yerli üreticisi olarak, tüm dünyada çok yüksek talep artışı ile karşı karşıya olan ham maddeyi Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı'nın sahada kendilerine verdiği destek ile derhal tedarik ederek ilk parti üretimini gerçekleştirdiklerini ve Sağlık Bakanlığı'na teslim ettiklerini ifade etti.

Barut, ilacın yıl sonuna kadar yapacakları tüm üretimini bağış yoluyla Türk tıbbının hizmetine sunacaklarını belirterek, salgınla mücadelede hastalar ve sağlık çalışanları için değer yaratmanın en büyük temennileri olduğunu aktardı.

 

Yorumlar