Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs için heyecanlandıran gelişme ! 10 kişide işe yaradı...

Çin'de yayımlanan bir araştırma plazmayla tedavi edilen 10 corona virüs hastasının iyileştiğini ortaya koydu.

Koronavirüs için heyecanlandıran gelişme ! 10 kişide işe yaradı... - Sayfa 1

Corona virüste aşı çalışmaları devam ederken bilim insanları iyileşen hastaların kanını tedavi için kullanmayı amaçlıyor.

Türkiye dahil dünyada birçok ülke corona virüse yakalandıktan sonra hastalığı atlatan kişilerin kanlarından alınan plazmalarla tedavi girişimlerini başlatmış durumda.

Koronavirüs için heyecanlandıran gelişme ! 10 kişide işe yaradı... - Sayfa 2

Çin'de yapılan yeni bir araştırmanın sonuçları plazma tedavisine ilişkin umut verici bulgular ortaya koyddu.

PNAS dergisinde yayımlanan pilot çalışmanın makalesinde Çin'de plazmayla tedavi edilen 10 hastanın iyileşme aşamasına geçtiği vurgulandı.

Koronavirüs için heyecanlandıran gelişme ! 10 kişide işe yaradı... - Sayfa 3

Makalenin bulgularına göre tek doz antikor tedavisi uygulanan hastalarda semtomların görülme süresi azaldı, oksijen seviyeleri arttı ve enfeksiyondan arınma süreleri de hızlandı.

Çalışmaya konu olan katılımcılardan 46 yaşındaki bir erkek hastanın ateş, öksürük, göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleriyle hastaneye başvurduğu ardından yoğun bakıma alındığı belirtildi.

Koronavirüs için heyecanlandıran gelişme ! 10 kişide işe yaradı... - Sayfa 4

Kanındaki oksijen seviyesi yüzde 80'lere kadar düşen hastaya 11. günde plazma tedavisi uygulandığı ve iki gün sonra hastanın oksijen seviyesinin yüzde 90'nın üstüne çıktığı gözlemlendi.

Normal şartlar altında kandaki oksijen seviyesiin yüzde 95 - 100 arasında olması gerekiyor. Hastanın üç gün içerisinde solunum cihazına ihtiyaç duymayacak seviyeye geldiği belirtildi.