Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs hakkında söylenen bu iddialara inanmayın !

Kimi çevreler koronavirüs taşıyıcılarının sivri sinekler olduğunu düşünüyor, kimileri ise alkollü içkilerin hastalıktan koruyabileceğine inanıyor. İşte koronavirüs hakkındaki en yaygın 7 efsane...

Koronavirüs hakkında söylenen bu iddialara inanmayın ! - Sayfa 1

Kovid-19 hastalığına neden olan yeni tip koronavirüsün henüz yeterince incelenmemesi, çok sayıda gerçeği yansıtmayan iddia ve varsayıma yol açıyor.

Koronavirüs hakkında söylenen bu iddialara inanmayın ! - Sayfa 2

1-) Soğuklardan korkuyor

Soğuk havalarda vücut ısısında bir değişiklik olmuyor ve organizmaya sızan koronavirüs ölmüyor. Tesadüfen yanınızdan geçen birinin talihsizce hapşırması ise enfeksiyondan yeni bir doz kapmamıza neden olur.

Koronavirüs hakkında söylenen bu iddialara inanmayın ! - Sayfa 3

2-) Sıcak su dolu küvette yatmak kurtarır

Sıcak su dolu küvetler de koronavirüsü korkutamaz. Vücut içindeki ısı yine 36,6 olarak kalıyor. Aksine sıcak sulu küvet prosedürleri kalbe zarar verebilir ve yakabilir. Gerçek anlamda yardım edecek şey ellerin sıklıkla yıkanması ya da dezenfektan kullanımıdır.

Koronavirüs hakkında söylenen bu iddialara inanmayın ! - Sayfa 4

3-) Sarımsak koruma sağlar

Sarımsak, azami fayda sağlamak için hazırlanmadan önce 10 dakika bekletilmelidir. Sarımsak basit bir gıda değil. Bir çok araştırma sarımsak kullanımının hastalanma sıklığını azaltığını gösteriyor. Aynı zamanda sarımsak bazı ilaçların verimliliğini düşürüyor. Koronavirüsü nasıl etkilediğinin ise araştırılması gerekiyor.