Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs gençlerde farklı belirtiler gösteriyor! İşte ilk belirtileri

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün grip benzeri semptomlar taşıdığı uzmanlar tarafından açıklanmıştı. korona virüsünün en önemli belirtisi günden düne artan yüksek ateş olarak belirtilmişti. Koronavirüsün en önemli belirtisi kabul edilen yüksek ateş ve öksürüğün bazı vakalarda görülmediğini, farklı belirtilerle ortaya çıkabileceği açıklandı.

Koronavirüs gençlerde farklı belirtiler gösteriyor! İşte ilk belirtileri - Sayfa 1

Koronavirüs vakalarının artmasıyla uzmanlar belirtilerin kişiden kişiye değişeceğini bildirdi. 

Koronavirüs gençlerde farklı belirtiler gösteriyor! İşte ilk belirtileri - Sayfa 2

Coronavirüsün en önemli belirtisi olarak kabul edilen yüksek ateş ve öksürüğün bazı vakalarda görülmediğini, farklı belirtilerle ortaya çıkabileceği açıklandı.

Koronavirüs gençlerde farklı belirtiler gösteriyor! İşte ilk belirtileri - Sayfa 3

Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım Coronavirüsün iki farklı belirtisiyle ilgili bilgiler verdi. "Coronavirüs enfeksiyonu yaşlılarda ve gençlerde farklı belirtiler gösterebiliyor. Öksürük, ateş, boğaz ağrısı, kuru öksürük,halsizlik ve yorgunluk sık görülen belirtileri arasında bulunuyor. 

Koronavirüs gençlerde farklı belirtiler gösteriyor! İşte ilk belirtileri - Sayfa 4

TAT VE KOKU KAYBI

Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım "Güncel durumu değerlendirdiğimizde gençlerde ve orta yaştaki kişilerde asemptomatik geçirilen Coronavirüs enfeksiyonu esnasında aniden ortaya çıkan koku ve tat kaybı görülebilir. Bunu anlatmadaki en önemli amacımız bu kişilerin kendilerini karantinaya almaları gerekir, çünkü bunlar farkında olmadan bulaştırıcılık oluşturur ve virüsü taşıyabilir. Bu enfeksiyonu evlerinde, ailelerine, yaşlılara bulaştırarak yaşlılarda daha ağır enfeksiyonlar meydana gelebilir.