Anasayfa /  Sağlık

Koronavirüs döneminde yeni ilişki yönergeleri

Koronavirüs salgını döneminde hastalığa yakalanmamak için yeni ilişki yönergeleri yayınlandı. Buna göre tek eşlilik ve prezervatif kullanımı çok önemli.

Abone ol
Abone ol 15 Ocak 2021 17:14

Avustralya’da Covid-19 ‘ilişki yönergeleri’ çıkarıldı: Öpüşmeyin, yeni biriyle tanışmayın
Avustralya hükümeti corona virüs tedbirleri kapsamında cinsel hayata yönelik yönergeler yayınladı. Koronavirüsün bulaşma yollarının göze alındığı yönergelerde, yeni bir kişiyle tanışmanın riskli olduğun belirtilirken koronavirüsün tükürük yoluyla bulaştığının altı çizilerek öpüşülmemesi gerektiğini söyledi.

Avustralya hükümeti koronavirüs önlemleri gereği cinsel hayata yönelik yönergeler yayınladı. Covid-19’un yeni varyantıyla birlikte virüsün daha hızlı yayıldığı bildirilen yönergelerde, güvenli bir günlük yaşam için corona virüs kapma riskini artırabileceği için halk, öpüşmek, yakın temas gibi eylemlere karşı uyarıldı.

 Hükümetlerin koronavirüs vakalarını en az seviyede tutmak için el yıkama, sosyal mesafe, karantina süreci ve maske takma gibi önlemler aldığı dünyada, Avustralya hükümeti Covid-19'un insanlar arasında yayılmasını önlemek için cinsel hayata yönelik yönergeler yayınladı. 

İnsanlar daha önce görüştüğü kişilerle, sevgilileriyle ve eşleriyle gönül rahatlığıyla görüşebilir, korona virüs kapma riskleri çok azdır.

Yeni biriyle tanışmak tehlikelidir, eğer ki tanışırsa sosyal mesafeyi korumalı, en az 1,5 metre mesafede durmalıdır. Koronavirüsün tükürük yoluyla bulaşması sebebiyle, insanlar öpüşmemelidir. Covid-19 gibi hastalıkları ve diğer cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları önleyebileceği için prezervatif kullanımı önerilmiştir.

Uzmanlar da Avustralya hükümetinin kararına katıldıklarını belirterek açıklamalarda bulundu. Avustralyalı doktorları, “Covid-19 ile enfekte olmuş bir kişinin yakın çevresinde olmak, onlarla yakın olsanız da olmasanız da sizi riske atmak için yeterlidir” diyor.

Doktorlar, “Bununla birlikte, öpüşmek tükürük değişimine neden olabilir ve bu da riskinizi daha da artırabilir” şeklinde uyarılarda bulunuyor.

Daha önce araştırmacılar, COVID-19 riskini en aza indirmek için, özellikle cinsel aktivitelerde bulunurken, iç mekanlarda bile yüz maskelerinin kullanılmasını önermişlerdi. İşte uzmanların diğer önerileri...

Pandemi sırasında birden fazla partnerle cinsel ilişkiden kaçının. Covid-19 semptomları olan kişilerle yakınlaşmaktan kaçının. Avustralya’da Covid-19 ‘ilişki yönergeleri’ çıkarıldı: Ellerinizi yıkayın, cinsel aktivitelerden önce ve sonra duş alın.

Yorumlar