Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi açıkladı! Türkiye'de koronavirüs tehdidi ne zaman ortadan kalkacak?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, koronavirüs tehlikesinin ne zaman sona ereceğine ilişkin, "Vatandaşlarımız her şeye çok riayet ederse, evden çıkmazsa, ellerini yıkarsa, benim kişisel tahminim tedbirler çok iyi olmak kaydıyla inşallah haziran başına falan bir rahatlama olacağını umuyorum" dedi. Ünal, sokağa çıkma yasağı ile ilgili ise "Bilimsel veriler değerlendiriliyor, devletin verebileceği bir karar. Gerektiği zaman mutlaka alınır. " açıklamasını yaptı.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi açıkladı! Türkiye'de koronavirüs tehdidi ne zaman ortadan kalkacak? - Sayfa 1

Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal yaptığı açıklamada, virüsün Türkiye'ye diğer ülkelere göre daha geç geldiğini, bundan dolayı çok önemli zaman kazanıldığını söyledi. 

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi açıkladı! Türkiye'de koronavirüs tehdidi ne zaman ortadan kalkacak? - Sayfa 2

Koronavirüs'e karşı mücadelede en önemli önlemlerden birisinin elleri sık yıkamak olduğunu vurgulayan Ünal, "Ellerinizi sık sık yıkayın, olmuyorsa el dezenfektanı kullanın, olmuyorsa kolonyayla temizleyin. 

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi açıkladı! Türkiye'de koronavirüs tehdidi ne zaman ortadan kalkacak? - Sayfa 3

Kalabalık yerlere girmeyin, aranıza mesafe koyun. Bulaşma zinciri en net nasıl kırılır? Bir araya gelmemekle, evden çıkmamakla, sonra elini temizlemekle. Çünkü eline bulaşsa bile hemen yıkarsan buradan kırdın zinciri" diye konuştu..

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi açıkladı! Türkiye'de koronavirüs tehdidi ne zaman ortadan kalkacak? - Sayfa 4

'EVDE KAL' UYARISI

Virüsün yayılmasını engellemek için vatandaşlardan zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmamalarını isteyen Ünal, "Evden dışarıya çıkıyorsan ondan sonra getirdiğin paketi istediğin kadar sabunla yıka.