Anasayfa /  Güncel

Koronavirüs aşısından sonra, koronavirüs ilacı geliyor

İspanyol ilaç şirketi PharmaMar, ünlü bilim dergisi Science'ta bir makale yayınlayarak Plitiidepsin isimli ilacın corona virüsüne karşı etkili olduğunu ortaya koydu.

Abone ol
Abone ol 26 Ocak 2021 16:27

2019 yılının son haftalarında ortaya çıktıktan sonra küresel bir salgın halini alan corona virüsüne karşı birçok şirket aşı ve ikaç bulmak için kıyasıya bir rekabet içine girdi.

Birçok ülkede aşı geliştirilirken İspanya’dan bbugün gelen bir açıklama tıp dünyasında heyecan yarattı… İspanya merkezli PharmaMar isimli şirketin geliştirdiği Plitidepsin ilacı ile ilgili bir makale Science dergisinde yayınlandı.

YÜZDE 99 ORANINDA AZALTTI

Prestijli dergide yayınlanan makalede bu ilacın corona virüsüne karşı etkili olduğu sonucuna varıldı. Bu haberin yayılması ile birlikte PharmaMar’ın hisseleri yüzde 13 artarak 98.5 euroya fırladı.

Science dergisinde yayınlanan makalede New York, San Francisco ve Paris’te görevli bilim insanlarından oluşan ekiplerin çalışmaları gözler önüne serilirken, ilacın hayvanlar üzerinde denendiği belirtildi. İlacın ciğerlerdeki virüs oranını yüzde 99 oranında azalttığı belirtildi.

“İNSANLAR TOLERE EDEBİLİR”

PharmaMar, “Plitidepsin ile ilgili yaptığımız klinik denemelerin ilk sonuçlarının pozitif olduğunu görüyoruz ve verilerimize inanıyoruz. Bu sonuçlar Plitidepsin’in corona virüsü tedavisindeki etkisinin klinik olarak daha çok test edilmesinin gerekliliğini gözler önüne seriyor” açıklamasını yaptı.

Halihazırda bazı pazarlarda tümörleri tedavi etmek için kullanılan ilaç Covid-19 virüsü ile ilgili bir proteini engelleme özelliği gösteriyor. İlacın toksiklik oranının yüksek olduğunu vurgulayan şirket, “Covid-19 denemelerinde kullanılan dozlar insanların tolere edebileceği seviyede” bilgisini verdi.

PharmaMar, üçüncü faz denemeler için bazı denetleyici kurumlarla irtibat halinde olduklarını duyurdu.

Yorumlar