Anasayfa /  Dünya

Koronavirüs aşısı için sevindiren gelişme: 30 milyon doz !

Pandemi yeni tip koronavirüs Kovıd-10 virüsüne karşı tek çarenin aşının geliştirilemesi olarak görülüyor. Bu aşamada Oxford Üniversitesi önemli aşamalar kat etti. Koronavirüs aşısı 30 milyon doz için tarih verildi.

Abone ol
Abone ol 19 Mayıs 2020 17:38

Koronavirüs ile mücadele aşamalarından en önemli ayağı aşanın bulunması ve üretilmesinden geçiyor. Ülke olarak Üniversitelerde pek çok fakültede klinik çalışmaları devam ediyor. Dünya ülkelerinden de bazı önemli gelişmeler yaşanıyor. İngiltere Oxford Üniversitesi Kovid-19 virüsü aşısına erişmesinin ardından Astra Zeneca firması ile anlaştı. Klinik deneyler bu arada devam ediyor.

Yapılan klinik testlerde bir olumsuzluk olmaz ise Eylül ayında 30 milyon doz İngiltere’de dağıtıma başlanacak. İlerleme yolunda başarılı olan üniversitelerden bir tanesi de Imperial College Londan tarafından geliştirilen çalışmaların olduğu ifade ediliyor. İngiltere’de her iki üniversite 47 milyon sterlik destek verilecek. İnsan deneylerine başlayan Oxford Üniversitesi 23 Nisan tarihinde bu adımlara başladı. 

İLAÇ ŞİRKETİ 100 MİLYON AŞI HEDEFLİYOR!

 

İngiltere'deki aşı çalışmalarında Eylül ayına kadar 30 milyon aşı dağıtımı hedefleniyor. Devam eden iki projenin de başarılı olup olmayacağı merakla bekleniyor. İngiltere’de aşıya güvenilmemesi ve Kovid-19'a karşı temkinli olunması konusunda sık sık uyarılar da yapılıyor.

VİRÜSÜ TAMAMEN BİTİRMİYOR!

Oxford Üniversitesi yetkilileri yaptığı açıklamada aşının insanlar üzerinde kısmi bir koruma sağlayabileceği ifade edildi. Maymunlarda yapılan deneylerde aşılanmış maymunların bir müddet sonra yeniden enfekte olduğu ifade edildi. Aşı yapılmayan maymunlarla kıyas yapıldığında herhangi bir fark olmadığı açıklandı. Bu aşının koronavirüsü tamamen bitirmesinde çokta etkili olamayacağı görüşünü ortaya koydu. 

Yorumlar