Anasayfa /  Sağlık

Koronavirüs aşısı çıktı mı? Paralı mı olacak?

Fransız Pasteur Enstitüsü'nden bilim insanları, Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan koronavirüs aşısı için tarih verdi. Bilim insanları, koronavirüs aşısının 20 aylık bir süre içerisinde tamamlanabileceğini bildirdi.

Abone ol
Abone ol 31 Ocak 2020 18:11

Dünyayı büyük endişeye sevk eden corona virüs aşısı için bilim insanları zamanla yarışıyor. Dünyada peş peşe ülkelerde virüs vakasına rastlanırken, Fransız Pasteur Enstitüsü'nden bilim insanları coronavirüsü aşısının 20 aylık bir süre içerisinde tamamlanabileceğini bildirdi.

 

DSÖ, ACİL DURUM İLAN ETTİ
Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Cenevre'de düzenlenen basın toplantısında Corona virüsü nedeniyle uluslararası acil durum ilan edildiğini duyurdu.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, basın toplantısında yaptığı açıklamada acil durum ilanının nedenine ilişkin, "Asıl neden Çin'de ne olduğu değil, diğer ülkelerde ne olduğu" ifadeleriyle, durumun uluslararası ciddiyetine dikkat çekti.

 

NE OLMUŞTU?
Yeni tip koronavirüs ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Çinli yetkililer virüs yüzünden bugüne kadar 213 kişinin öldüğünü bildirmişti.

Virüs bulaşan kişilerin sayısının bin 527'sinin durumu ağır olmak üzere, 9 bin 692'ye çıkarken Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs salgını nedeniyle küresel acil durum ilan etmişti.

Yorumlar