Anasayfa /  Foto Galeri

Koronanın son varyantı kendini nasıl gösteriyor? Uzmanlar uyardı

Uzmanların, koronavirüsün bugüne kadarki en bulaşıcı varyantı olduğunu belirttiği Omicron, tüm dünyada hızla yayılırken uzmanlar Omicron hakkında bilinmeyenleri açıkladı.

Koronanın son varyantı kendini nasıl gösteriyor? Uzmanlar uyardı - Sayfa 1

Omicron varyantına yakalananlar hastalığı çoğunlukla diğer varyantlardan daha kolay atlatsa da sayının artması sağlık birimlerinin üzerindeki baskıyı artırıyor. Özellikle aşısız ve yüksek riskli kişiler için endişe devam ediyor.

Koronanın son varyantı kendini nasıl gösteriyor? Uzmanlar uyardı - Sayfa 2

Omicron semptomları

King's College London Epidemiyoloji bölümünden, ZOE Covid Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Tim Spector BBC'ye, "Omicron'un, Delta varyantını hafif semptomlarla geçiren aşılanmış insanlarda gördüğümüz gibi geçtiğini düşünüyoruz" dedi.

Koronanın son varyantı kendini nasıl gösteriyor? Uzmanlar uyardı - Sayfa 3

Bu hafif semptomlar daha çok aşılanmış ya da başka şekilde bağışıklık kazanmış kişilerin verileriyle belirlendi. Omicron'un aşılanmamış ya da düşük bağışıklığı olan kişiler üzerinde nasıl bir etki bırakacağını söylemek için henüz erken. Prof. Spector, Omicron'u soğuk algınlığıyla çok benzer semptomlarla geçirenlerin Covid-19 olup olmadığını fark etmesinin zorlaştığını söylüyor.

Koronanın son varyantı kendini nasıl gösteriyor? Uzmanlar uyardı - Sayfa 4

Eğer koronavirüs belirtileri gösterdiğinizi düşünüyorsanız, hafif semptomlar ya da asemptomatik bile olsanız, yapılması gereken en önemli şey bir an önce test olmak.