Anasayfa /  Foto Galeri

Korona yeni yılınıza gölge düşürmesin! İşte Evde keyifli bir yılbaşı geçirmenin yolları

Koronavirüsün sarsıcı gücü yüzünden bu yıl yılbaşını evde geçirmek zorundayız. Yılbaşını evde geçirecek olmak hepimiz için kalp kırıcı olsa da, kendimizin ve ailemizin sağlığını koruyabilmek için evde kalmalıyız. Sonuçta sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor. Hem önümüzde nice yılbaşıları var. Koronavirüs mutluluğunuza gölge düşürmesin. İşte evde yılbaşı geçiren herkesin gününü neşelendirecek güzel aktiviteler…

Korona yeni yılınıza gölge düşürmesin! İşte Evde keyifli bir yılbaşı geçirmenin yolları - Sayfa 1

2020 bizler için belki de bu gezegen için çok zor bir yıl oldu. Salgın, doğal afetler, ekonomik problemler, savaşlar... Etkileri ve kendileri hala sümekte. En aktif olanı ve sosyal, duygusal hayatımızı en zorlayanı belki de COVID-19 salgını oldu. Mesafelerimizle birlikte kalplerimizdeki boşluk arttı, görüştüğümüz insan sayısı azaldı, okullar kapandı, hayatımıza yeni roller, yeni alanlar ve yeni manalar katmaya başladık. Bunu başarabildiysek ne mutlu, şanslıyız demektir. Yoksa sıkılmanın bir adım ötesine geçemedik...

Korona yeni yılınıza gölge düşürmesin! İşte Evde keyifli bir yılbaşı geçirmenin yolları - Sayfa 2

Adetten ya, yılbaşı gecelerini farklı şekillerde kutlar olmuşuz. Yüzyıllardan beri sene dönümü önemli olmuş insanoğlu için. Kâh dilek dilemiş, kâh yeni yıldan ümit etmiş arzularını. Kâh dua etmiş kâh adak adamış. Bu sene de elbette dileklerimiz, beklentilerimiz var yeni yıldan.

Korona yeni yılınıza gölge düşürmesin! İşte Evde keyifli bir yılbaşı geçirmenin yolları - Sayfa 3

1. Yılbaşının olmazsa olmazı: Güzel bir yemek yapın

Evde yılbaşı, dışarıda geçirilen yılbaşına göre çok daha güzel olabilir. Ancak bunu yapabilmek için önce güzel bir yemeğe veya yemeklere ihtiyacımız var. Bu özel günde geleneksel olan hindi pişirebilirsiniz veya geleneklere bağlı kalmadan yaptığınız yemekler ile ailenizi şaşırtabilirsiniz. Ya da herhangi bir seçim yapmadan hem hindi pişirebilir hem de yeni tarifler deneyebilirsiniz. Unutmayın ki burada önemli olan şey; sizin ve sevdiklerinizin mutlu olması.

Korona yeni yılınıza gölge düşürmesin! İşte Evde keyifli bir yılbaşı geçirmenin yolları - Sayfa 4

2. Evi süsleyerek farklı bir atmosfer yaratın

Evde yılbaşı geçiren herkes bugünü elinden geldiğince özelleştirilebilir. Bunun en kolay yolu ise bir yılbaşı adeti olan süslemelerdir ve en simgesel parçası da yılbaşı ağacıdır. Elbette illaki yılbaşı ağacı olacak diye bir şart yok, ancak süslemeler evinize farklı bir hava katacaktır. Evin her yerini çeşitli renklerdeki ışıklı süsler ile aydınlatabilirsiniz. Ayrıca evinizdeki soba, petek ve şömine gibi ısıtma araçlarının üzerine kırmızı çorap koymayı unutmayın.