Anasayfa /  Foto Galeri

Korona virüsünden korunmak için sakal kesilmeli mi?

Korona virüsünün yayılmasıyla beraber insanlar endişe içinde akım başlattı.Peki sakalı kestirmek korona virüsüne yakalanmayı önler mi ?Messi Korona'dan korunmak için sakallarını kesti eşi sosyal medya hesabında açıklamada bulundu...

Korona virüsünden korunmak için sakal kesilmeli mi? - Sayfa 1

Messi Korona'dan korunmak için sakallarını kesti
Dünyayı etkisi altına alan, Avrupa'da da birçok ölüme sebep olan koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerden biri İspanya olurken, La Liga'da Barcelona forması giyen Arjantinli yıldız Lionel Messi, koronavirüs salgınına karşı maske takmayı zorlaştırdığı gerekçesiyle sakallarını kesti.

Korona virüsünden korunmak için sakal kesilmeli mi? - Sayfa 2

Messi'nin sakallarını kesmiş halini eşi sosyal medya hesabından paylaştı. 

Korona virüsünden korunmak için sakal kesilmeli mi? - Sayfa 3

Neden kestiğini eşi açıkladı
Sakalların maske takılmasını zorlaştırdığını belirten Messi'nin eşi Antonela Roccuzzo, "Sakalları maske takmayı zorlaştırıyor. Birçok sağlık çalışanı sakallarını kesti. Messi de onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için bunu yaptı." dedi.

Korona virüsünden korunmak için sakal kesilmeli mi? - Sayfa 4

Messi'nin sakalını kestiğinin öğrenilmesiyle birlikte sosyal medyada sakal kesme modası başladı. Sakallarını kesip fotoğraflarını paylaşan Twitter kullanıcıları başkalarını da bu “challenge”a katılmaya çağırıyor. Bazı kullanıcılarsa sakalın enfeksiyona sebebiyet verdiğini öne sürerek sağlık için sakal kesmek gerektiğini iddia ediyor.Bu kişiler arasında tıraş olma seferberliği başlatmaya çalışanlar bile var. Onlara göre tüm Türkiye enfekte olma riskini azaltmak için tıraş olmalı.