Anasayfa /  Foto Galeri

Korona virüsün bir yeni belirtisi daha ortaya çıktı! Beyindeki o bölgeyi manipüle ediyor!

ABD'li bilim insanları yeni tip koronavirüsün, insanların beynindeki davranış ve duygusal düzenlemeden sorumlu olan bölgeyi etkileyerek, onların davranışlarını virüsün yayılmasını hızlandıracak şekilde manipüle edebileceğini öne sürdü. New York State Universitesi'nden araştırmacılar, bu şekilde Covid-19 ile enfekte olan kişilerin daha sosyal bir hale gelerek, toplumdaki virüs bulaştırma katsayısını (r değeri) artırdığını öne sürdü.

Korona virüsün bir yeni belirtisi daha ortaya çıktı! Beyindeki o bölgeyi manipüle ediyor! - Sayfa 1

Bilim insanları, koronavirüsün insan beyninde sosyal davranış ve duygusal düzenlemeden sorumlu olan ön singulat korteks (ACC) bölgesini etkileyebileceğini açıkladı.

Korona virüsün bir yeni belirtisi daha ortaya çıktı! Beyindeki o bölgeyi manipüle ediyor! - Sayfa 2

"İNSANLARI SOSYALLEŞTİRİYOR"

Medical Hypotheses adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmada, virüsün ACC'deki saldırısıyla, insanların fiziki mesafe kurallarına ve karantina kısıtlarına uymak yerine başkalarıyla buluşma ve yakın temas kurmak için sosyal davranışlara yönlenebileceği öne sürüldü.

Korona virüsün bir yeni belirtisi daha ortaya çıktı! Beyindeki o bölgeyi manipüle ediyor! - Sayfa 3

ASEMPTOMATİK YAYILMANIN SEBEPLERİNDEN"

Ayrıca, bu tür davranışların genellikle semptomların ortaya çıkmadan önceki virüsün kuluçka döneminde görüldüğü belirtildi.

Korona virüsün bir yeni belirtisi daha ortaya çıktı! Beyindeki o bölgeyi manipüle ediyor! - Sayfa 4

Bu nedenle, araştırmacılar asemptomatik yayılmanın tüm vakaların yüzde 70'ini oluşturmasının bu durumun bir göstergesini iddia etti.