Anasayfa /  Magazin

Korona virüsü dizi sektörünü etkileyecek mi?

Korona virüsü vakaları dünya genelinde artarken, dizi yapım şirketleri, setlere 2 hafta ara verilmesini beklediklerini açıklayan ortak bir açıklama yayınladı.

Abone ol
Abone ol 20 Mart 2020 19:30

Türkiye'de çekimleri devam eden film ve diziler için meslek örgütleri corona virüsü nedeniyle durdurulması çağrısında bulundu.

DİZİ VE FİLMLER DURDURULSUN ÇAĞRISI

Oyuncular ve set çalışanların yer aldığı kalabalık çalışma ortamlarının başında gelen dizi ve film çekimleri yüksek risk altında bulunmasından dolayı dizi ve film sektörü çalışanları setlere 2 hafta ara verilmesi için meslek örgütleri tarafından yapılan resmi açıklamaya destek verdi.

Son olarak "Yasak Elma" dizisinin başrol oyuncuları Eda Ece, Şevval Sam ile Doğduğun Ev Kaderindir projesinin başrol oyuncusu Demet Özdemir de yaptığı açıklamada setlerin durdurulma kararını desteklediğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve yapımcılar arasında yapılan toplantı sonrasında bakanlıktan çıkacak kararla çekimlere ara verilmesi kararı alınması bekleniyor.

 MESLEK ÖRGÜTLERİ RESMİ AÇIKLAMA YAPTI

Meslek örgütleri tarafından yapılan açıklamada, 15 Mart 2020 günü sinema, televizyon ve reklam sektörlerinin birçok bileşeni ile yapılan görümeter sonucunda alınan kararları üyelerimiz ve kamuoyuna önemle duyururuz." denildi.

Yapılan açıklama şöyle:

Yüksek riskli sınıfta yer alan, yoğun ınsan ve ekıpman sırkulasyonunun olduğu çalışma alanlarımız dızı, sinema ve reklam setlerındekı çalışma koşulları, temel ıhtıyaçların karşılanmasındakı bazı zorluklar, bununla birlikte oluşturulması zorlaşan sağlıklı, hılyenik çalışma ortamı guçluklerı ve her bır çalışanın potansıyel taşıyıcı olma ihtimali karşısında tum çalışmaların en az 2 hafta ertelenmesi gerektiğini duşunmekteyız.

Dunya Sağlık Orgutunun ve ulkemızdekı kamu otorıtelerının Corona vırusune karşı aldığı Önlemler ve yaptığı uyarılar doğrultusunda: yuksek rısk altında çalışanlar olarak, sağlıklı bır ortam oluşana kadar hem kendı sağlığımız, hem de vırusun daha hızlı yayılmaması adına, başta Sağlık Bakanlığı, Kunur ve Turizm Bakanlığı ıle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak uzere ılgrlı tum bakanlıkların ve Devlet kurumlarının "SETLERIN DURDURULMASI ve EN AZ 2 HAFTA ERTELENMESI" kararını acıl olarak almasını bekliyoruz.

 

 

Yorumlar