KORKUYORUM, KORKUYORSUN, KORKUYORUZ

 Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkede yaşayan hemen herkesin en büyük korkusu gelecek kaygısı.

Gelecekte ne iş yapacağım, nasıl para kazanacağım ailemin istediği gibi biri olabilecek miyim, onların yüzünü kara çıkaracak mıyım, ailemden birini kaybedecek miyim?

Gelecek her zaman belirsiz… aslında bir yandan gelecekle ilgili beni en heyecanlandıran şey belirsizlik aynı zaman da en çok korkutan şey de belirsizlik. Sanırım hepimiz yaşıyoruz ve hiç bitmeyecek bir döngü.
Bu Koronavirüs hayatımıza sürmanşet olarak girdiği bu dönemde evde vakit geçirirken, yapılan paylaşımları, çıkan haberleri okurken düşünüyorum da aslında hepimiz birden aynı korkuya kapıldık; yaşamanın ne kadar güzel bir şey olduğunu, yalnızca arkadaşlarımızla dışarı çıkıp bir şeyler içmenin bile ne kadar büyük bir özgürlük olduğun, bir gün daha sağlıklı yaşamanın önemli olduğunu gördük, görüyoruz. Bundan önce korktuğum aslında hepimizin korktuğu şeylerin; iş bulamamanın, maddi sıkıntıların, çok kilo almanın, vermenin, kariyelerimizde yükselememenin… çok da önemsenecek şeyler olmadığını fark ediyorum. Dünyada sağlıktan özgürlükten sevebilmekten başka önemli hiçbir şey yok.
Üzüldüğüm ve korktuğum bir çok şeyin ne kadar anlamsız olduğunu fark ettim ve geriye kalan tek büyük korkunun sağlık ve sevdiğim kişilere hiçbir şey olmaması için elimden gelen her şeyi yapmak zorunda olduğum korkusu olduğunu fark ettim.

Fark ettim ki yalnız değilim, çevremdeki herkes aynı şeyden korkuyor.
Hepimiz korkuyoruz benim yüzümden biri ölecek mi, ben birine bulaştırdım mı, bir şey olacak mı diye çok korkuyoruz ve bu süreçte elimizden gelen şey sanırım evden çıkmamak ve tamamen hayatla bağlantımızı kesmek. Bazen bencilce düşünüp kendim için endişelendiğim oluyor. Ne de olsa insanız!  Para kazanamayacak mıyım, işlerim ilerlemeyecek mi gelecekte ne olacak, ekonomi ne olacak diye düşünüyorum. Arkadaşlarımla görüşememekten, sokaktaki hayvanların aç kalmasından korkuyorum. Biliyorum sen de aynı şeylerden korkuyorsun. Belki de bütün bu korkuları bir kenara bırakıp gerçekten elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Birlikte olup birlikte bir şeyler yapmalıyız. Birlikte hareket etmeliyiz. Birlikte üretmeliyiz. Birlikte belki sokağa çıkmamalıyız; hiçbirimiz. Birbirimize zarar vermemeliyiz, birbirimize bunu anlatmalıyız. Ne yapmamız gerekiyor, önümüzdeki haftalarda bizleri neler bekliyor bilmiyorum. Yazılan çizilenlerden hangisi doğru onu da bilmiyorum ama doğru olan şeyin birlikte hareket etmek ve birlikte birilerine bir şey anlatmak, seslenmek olduğunu düşünüyorum.

Yorumlar