Anasayfa /  Foto Galeri

Korkutan uyarı ! Türkiye için koronavirüste ikinci dalga !

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Bilim Kurulu üyeleri, Prof. Dr. Canan Ağalar, Prof. Dr. Aydın Yılmaz ve Prof. Dr. Tevfik Özlü virüsün etkisini tamamen yitirmediği gerekçesiyle, "rehavete kapılmayın" uyarısında bulundu. Bilim Kurulu üyeleri 'virüsün etkisinin geçtiğini kimse söyleyemez. İkinci dalganın gelme ihtimali var' açıklamasında bulundu.

Korkutan uyarı ! Türkiye için koronavirüste ikinci dalga ! - Sayfa 1

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler ve tedavilerdeki başarılı sürecin etkileri görülüyor. Zira vaka sayıları azalıyor, ölüm oranları düşüyor ve hayat kademeli şekilde normalde dönüyor.

Korkutan uyarı ! Türkiye için koronavirüste ikinci dalga ! - Sayfa 2

Koronavirüs tehdidinin bitmediğine ve dikkat edilmezse sürecin uzayabileceğine vurgu yapan uzmanlar, özellikle Ramazan Bayramı'nda kurallara uyularak, bu yıl ziyaretlerin yerini telefon görüşmelerinin alması gerektiğini söyledi.

Korkutan uyarı ! Türkiye için koronavirüste ikinci dalga ! - Sayfa 3

Virüsün etkisinin geçtiğini kimse söyleyemez

Virüsün etkisi geçmiş gibi davrananları uyaran Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Öğretim Üyesi ve Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Canan Ağalar, Türkiye’nin başarıyla yürüttüğü Kovid-19 mücadelesinde geriye dönüş yaşanmaması için kritik bir dönemden geçildiğini belirtti.

Korkutan uyarı ! Türkiye için koronavirüste ikinci dalga ! - Sayfa 4

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ağalar, “Virüsün etkisinin geçtiğini kimse söyleyemez. 3 önemli kural var, olmazsa olmazımız: Maske takmak, el temizliği ve sosyal mesafe kuralı.