Anasayfa /  Foto Galeri

Korkutan gelişme! Mutasyona uğrayan koronavirüs çocukları hedef alıyor!

İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğramasıyla ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün bulaşma riskinin çocuklarda daha fazla olduğu açıklandı

Korkutan gelişme! Mutasyona uğrayan koronavirüs çocukları hedef alıyor! - Sayfa 1

İngiltere'de ortaya çıkan ve çeşitli ülkelere yayılan mutasyona uğramış koronavirüsle ilgili korkutan bir haber geldi. İngiliz hükümetine tavsiyede bulunan Danışma Grubu NERVTAG ekibinden Prof. Dr. Neil Ferguson, yeni virüsün çocuklara bulaşma riskinin çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Korkutan gelişme! Mutasyona uğrayan koronavirüs çocukları hedef alıyor! - Sayfa 2

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını henüz etkisini yitirmemişken, İngiltere'nin güneydoğusunda tespit edilen Kovid-19'un mutasyona uğramış türü tüm dünyada paniğe neden oldu. Kısa sürede 7 ülkeye yayılan Kovid-19'un yeni türüyle ilgili korkutan bir gelişme yaşandı.

Korkutan gelişme! Mutasyona uğrayan koronavirüs çocukları hedef alıyor! - Sayfa 3

ÇOCUKLARI DAHA ÇOK ETKİLEYECEK
Birleşik Krallık'ta Mart ayındaki kısıtlamalarda etkili olduğu için 'Profesör Karantina' olarak anılan Ferguson, oluşumuna yardımcı olduğu tedbir kılavuzunu ihlâl ettiği ortaya çıkınca acil durumlar için danışmanlık veren SAGA ekibinden ayrılmıştı.

Korkutan gelişme! Mutasyona uğrayan koronavirüs çocukları hedef alıyor! - Sayfa 4

Prof. Dr. Ferguson, B.1.1.7. olarak anılan bu yeni koronavirüs varyantının, kasım ayında, okulların açık olduğu karantina sırasında artmasının, bu türün çocukları daha çok etkilemesi nedeniyle olabileceğini ifade etti.