Anasayfa /  Foto Galeri

Korkunç çağrı! 'Yaşlılar vasiyetlerini yazsın'

Yeryüzünde bir günde 60 bini aşkın insana corona virüs bulaşmasıyla korkunç rekor kırıldı, ABD vaka sayısında Çin ve İtalya'yı geçerek salgının yeni merkezi oldu. The Guardian gazetesi, Avrupa'ya virüsü saçan bombanın patladığı yeri sayfalarına taşıdı. Yeni bir 'tsunami dalgası' beklenirken ileri yaştakiler için yapılan çağrı şok etkisi yarattı.

Korkunç çağrı! 'Yaşlılar vasiyetlerini yazsın' - Sayfa 1

İnsanlığın ödünü koparan rekor dün gece yarısı kırıldı, dünya üzerinde bir günde 60 bin 829 kişiye corona virüs bulaştığı kayıtlara geçti. Vakalar öyle hızlı yükseldi ki, akşam saatlerinde yarım milyonu geçti ve sabah 532 bine ulaştı. Son 24 saatte 17 bini aşkın testin pozitif çıktığı ABD, 85 bin vakayla Çin'i geçerek corona virüsün dünyada en fazla görüldüğü ülke oldu. Covid-19'un hızla yayıldığı New York'taki vakalar 38 bini bulurken, ikinci sırada ise 6 binle New Jersey var.

Korkunç çağrı! 'Yaşlılar vasiyetlerini yazsın' - Sayfa 2

Her gün Beyaz Saray'da gazetecilerin karşısına çıkan Başkan Donald Trump'a ABD'nin vakalarda ilk sıraya tırmanması soruldu. Çin'den gelen verileri inandırıcı bulmadığını ima eden Trump, "Çin'deki rakamları bilmiyoruz. Bu rakamlar Çin veriyor" dedi ve Çinli mevkidaşı Xi Jinping ile görüşeceğini söyledi.

Korkunç çağrı! 'Yaşlılar vasiyetlerini yazsın' - Sayfa 3

ABD lideri, "Evde kalın. Dinlenin. Rekor sayıda test yapıyoruz. Bu virüsün hakkından geleceğiz.Ülkemiz yeniden iş başına dönmeli. Yakın zamanda bunu yapacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullanırken, salgın nedeniyle ABD’de ilginç asayiş vakaları yaşanıyor.

Korkunç çağrı! 'Yaşlılar vasiyetlerini yazsın' - Sayfa 4

New Jersey’de market görevlisinin yüzüne öksürerek 'Corona virüslüyüm' diyen bir kişi, üçüncü derece terör tehdidinden hakim karşısına çıktı. Adalet Bakanlığı’na göre 'biyolojik harp maddesi' kategorisinde değerlendirilen Corona virüsünü yayma tehdidinde bulunmak terör suçu kapsamına girebilir.