Anasayfa /  Güncel

Korkulan oldu! Umre'den dönen varandaşlarda virüs çıktı!

Umre'den dönen 21 bin kişi için endişeli bekleyiş sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bazı kişilerde corona virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2020 09:11

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 1 haftada umreden dönen bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirterek, “Yeni vakalardan endişeliyiz. Umreden yeni döndüyseniz 14 gün kuralına uymanızı ısrarlar istiyoruz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Umreden dönen bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

 

 


Umreden dönen vatandaşta koronavirüs! Bakan Koca: “Yeni vakalardan endişeliyiz”
Koca, açıklamasında, “UMREDEN YENİ DÖNDÜYSENİZ 14 gün kuralına uymanızı ısrarlar istiyoruz. Son 1 haftada dönen bir yurttaşımızın testi MAALESEF POZİTİF çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş sıfır risk anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

Böylece Türkiye’de koronavirüs tespit edilen kişilerin sayısı 6’ya yükseldi.

 

 

Koronavirüs testi dolandırıcıları!
Bu arada sosyal medyaya da yansıyan “evlere giderek koronavirüs testi için geldiklerini söyleyen kötü niyetli kişilere karşı Sağlık Bakanı Koca ile Sağlık Bakanlığından uyarı geldi.

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Bakan Koca, “Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yapmaktadır. Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size TELEFON GELMEMİŞSE, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. KÖTÜ NİYETLİLERE KARŞI DA TEDBİRLİ OLALIM!” dedi.

 

 

Sağlık Bakanlığı da uyardı!
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da şunlar kaydedildi:

“Sağlık Bakanlığından geldiğini iddia ederek maske, el antiseptiği, önlük veya koruyucu gözlük dağıtımı yapanları; maske, el antiseptiği, önlük veya koruyucu gözlük kullanımını uygulamalı olarak göstermek isteyenleri; Koronavirüs’le ilgili bilgilendirme veya evde Koronavirüs taraması yapacağını beyan edenleri; Koronavirüs’e karşı evi dezenfekte edeceğini söyleyenleri evinize almayın.

Sağlık Bakanlığından aradığını söyleyerek Koronavirüs’ten koruyucu malzeme göndermek, uzaktan eğitimle ilgili bilgilendirme yapmak, evde COVID-19 hastası olup olmadığını tespit etmek üzere bilgilerinizi isteyenlere adınızı ve adresinizi vermeyin.

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile ilgili güncel ve güvenilir bilgileri Sağlık Bakanlığı internet siteleri ile sosyal medya hesaplarından takip edin.”

Yorumlar