Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Muayeneler durdu! Konya Şehir Hastanesinde dehşet anları! Doktoru öldürüp, sonra da intihar etti

Konya Şehir Hastanesi'nde sinir krizi geçiren saldırgan, önce kardiyoloji uzman doktoru E.K'yı silahla vurdu. Daha sonra da intihar girişiminde bulundu. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Abone ol
Abone ol 06 Temmuz 2022 16:55

Konya Şehir Hastanesi'nde sinir krizi geçiren saldırgan, önce kardiyoloji uzman doktoru E.K'yı silahla vurdu. Daha sonra da intihar girişiminde bulundu. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Konya Şehir Hastanesi'nde bir kişi, saat 14.30 sıralarında Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'nın tabancayla başına ateş açtı.

Alınan bilgiye göre, Konya Şehir Hastanesi'nde bir poliklinikte tedavi gören hasta M.A. ile doktor Ekrem Karakaya arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Doktoru silahla vuran M.A, aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Durumu ağır olan Karakaya ile M.A. ameliyata alındı.


Ağır yaralanan doktor ve saldırgan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Saldırganın Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastaneye giderek, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Özkan, konuyu takip ettiklerini belirterek, "Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı" dedi.

BÜYÜK PANİK: SEDYEYİ GETİRİN
Silah seslerinin ardından hastanedekiler sağa sola doğru koşarken, acil servisinde 'Sedye getirin' seslerinin yükseldiği duyuluyor.

Türk Tabipler Birliği de konuya ilişkin bir açıklama yaptı. 


''Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da affetmeyeceğiz!'' denildi. 

CİNAYETİ BU YÜZDEN Mİ İŞLEDİ?

Akçay'ın annesi Kezban Akçay’ın, yaklaşık 1 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Akçay'ın doktor Karakaya'yı annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu için öldürdüğü öne sürüldü.

MUAYENELER DURDU, MESLEKTAŞLARI İŞ BIRAKTI

Konya Şehir Hastanesi'ndeki silahlı saldırıda uzman doktor Ekrem Karakaya’nın hayatını kaybetmesinin ardından meslektaşları da isyan etti. Muayeneler durdu, meslektaşları iş bıraktı. Hastanenin önüne inen sağlık çalışanları ‘Hekime uzanan eller kırılsın’ şeklinde sloganlar atarak eylem yaptı.

AK PARTİ'DEN İLK TEPKİ

Konya'daki korkunç olayla ilgili AK Parti'den ilk tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar