Anasayfa /  Ekonomi

Konut ve ihtiyaç kredisi düşecek mi ?

Merkez Bankasının faiz kararı ne anlama geliyor. MB 19 Şubat 2020 tarihli toplantısında politika faizlerini düşürdü. Peki bu karar ne anlama geliyor. Uzman görüşleri haberimizde.. Konut kredisi ile ihtiyaç kredisi düşecek mi?

Abone ol
Abone ol 20 Şubat 2020 00:17

Ekonomistler faiz kararının sonuçlarını ve ne anlama geldiğini tartışıyor.

Merkez Bankasının faiz kararı ne anlama geliyor? MB 19 Şubat 2020 tarihli toplantısı gerçekleştirildi. Buna göre politika faizlerini düşürdü. Peki bu karar ne anlama geliyor. Uzman görüşleri haberimizde. Konut kredisi ile ihtiyaç kredisi düşecek mi?

Merkez bankası faiz indirimini devam ettirdi. Buna göre son 6 toplantıda düşüşler devam ederken, 19 Şubat tarihli toplantısı da 10,75 faiz olarak açıklandı. 2019 yılında son olarak 12 Aralık 2020 tarihinde Para Politikaları Kurulu toplanmıştı.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİM KARARI YORUMLARI;
Uzman görüşlerine göre TCMB faiz indirimlerine devam ettirecek. Faiz indirimleri piyasa beklentilerinin üst sınırına yaklaştı. Merkez Bankası açıklamalarının indirimin devam etmesi yönünde bir beklenti olduğu görüşüne varmakta. Ayrıca Kurulun değerlendirmelerinde toparlanma devam ettiği, istihdam ve yatırımların zayıf olduğu görüşü vurgulandı. 9,25-10,50 arasındaki bankaların likidite durumuna bağlı olarak gecelik faiz beklentisi var. Enflasyonun 12-13 aralığında seyrettiği faiz indirimlerin daha ölçülü olacağı uzman görüşlerinde vurgulanmaya devam ediyor.

BANKALARIN KONUT VE İHTİYAÇ KREDİLERİ DÜŞER Mİ;

Son aylarda konut kredisi ile ihtiyaç kredilerinde düşüşler devam etti. Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ile Halkbankası konut kredilerindeki faizleri 0,79 üzerinden devam ediyor. Buna göre 100 bin konut kredisi 120 ay vade ile 155 bin 145 Tl olarak geri ödeniyor. 150 bin Tl kredi ise 120 ay vadede 232 bin 718 Tl olarak geri ödenecek. Şuanda kamu ve özel bankaları da tüketici kredilerinde düşüşler açıklanmaya devam ediyor. Konut kredilerindeki oran ise halen 0,79 olarak devam etmekte. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Yorumlar