Anasayfa /  Ekonomi

Konut kredisi 0.99 ve 0.89 faizi ile nasıl ev alınır? Kredi taksidi ne kadar olur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada ilk kez ev alacak kişilere 2 milyon liraya kadar 10 yıl boyunca yüzde 0.99 faizli kredi imkanı ile ev sahibi olma fırsatını detaylarını açıkladı. Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası ilan sitelerinde ki evlerin fiyatları bir anda yükseldi. Peki 0.99 ve 0.89 faizi ile nasıl ev alınır? Kredi taksidi ne kadar olur?

Abone ol
Abone ol 10 Mayıs 2022 14:45

Konut kredisi 0.99 ve 0.89 faizi ile nasıl ev alınır? Kredi taksidi ne kadar olur? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada ilk kez ev alacak kişilere 2 milyon liraya kadar 10 yıl boyunca yüzde 0.99 faizli kredi imkanı ile ev sahibi olma fırsatını detaylarını açıkladı. Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası ilan sitelerinde ki evlerin fiyatları bir anda yükseldi. Peki 0.99 ve 0.89 faizi ile nasıl ev alınır? Kredi taksidi ne kadar olur? 0,89 ve 0,99 faizle ev nasıl alınır?

Ülke genelinde satılık konutların metrekare ücretleri, geçen yıla göre % 120 artış gösterdi. Bilhassa konutlarda yaşanan ücret artışları kabine toplantısının gündem mevzularının başında geliyordu. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut finansmanında hazırlanan paketin kullanıma sunulduğunu belirtti.

İlk konut tunu alacak vatandaşlara % 0,99 faizle, döviz ve altınını satarak konut alacaklara ise % 0,89 faizle 2 milyon liraya kadar kredi verilecek. Erdoğan'ın belirttiği üçüncü paket ise inşaat firmalarıne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirttiği konut sektörüne ilişkin destek paketleriyle ilk konutunu alacak vatandaşların uygun maliyetli kredi imkanıyla konuta erişimlerinin artırılması, Liralaşma Stratejisi'nin desteklenmesi, tamamlanmamış inşaatların bitirilerek konut arzının artırılması ve destek alan firmaların konut ücretlerini sabit tutması amaçlanıyor.

KONUTTA 3 AYRI ÇÖZEM PAKETİ VAR

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile istişareler doğrultusunda ‘İlk evim Konut Finansman Paketi’, ‘Genişletilmiş Konut Finansman Paketi’, ‘İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi’ olmak üzere 3 çözüm paketi oluşturdu. Konuya ilişkin detayları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından paylaştı.

FİYATLAR BİR ANDA İKİYE KATLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantısının ardından konut cretlerinin anında yükseltilmesi dikkat çekti. Bazı ev ücretleri neredeyse iki katına çıkartıldı.

Hesabından bir açıklama daha yapan Şamil Tayyar, ‘Kararın mürekkebi kurumadan, üzerine güneş doğmadan konut ücretleri artmaya başladı. Hangi ara bu kadar vicdansız olduk?’ dedi.

Hürriyet gazetesinden Burak Taşçı da, konut kredisi kullanacak kişilerin ne kadar bir taksit ödeme yapacağını hesapladı. 100 bin lira kredide yüzde 0.89 faizle aylık ödeme 1359 lira oluyor.

İşte hesaplama tabloları

Etiketler Konut kredisi faiz
Yorumlar