Anasayfa /  Ekonomi

Konut fiyatları çok şaşırtacak! Piyasa tersine dönebilir...

Konut fiyatlarındaki yükselişe TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu'ndan dikkat çeken yorum geldi. Fiyatların çığırından çıktığını belirten Ağaoğlu, "Konut fiyatları bir anda tepe taklak olacak" dedi.

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2022 10:20

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) mart ayına ilişkin fiyat endeksine göre konut fiyatları aylık bazda yüzde 9,3, yıllık bazda göre nominal olarak yüzde 110 reel olarak ise yüzde 29,7 oranında arttı.

Konut fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu'ndan dikkat çeken uyarı geldi. Ağaoğlu, yükselişe karşın tersi bir sürece de girilebileceği uyarısında bulunuldu.

BloombergHT’ye konuşan Aydın Ağaoğlu, konut fiyatlarıyla ilgili olarak ”Bugün ev fiyatları çığırından çıkmış durumda. Böyle olunca da kamu otoritesi devreye girer diyorum. 1 milyon Suriyelinin ülkesine dönmesi demek yaklaşık 200-250 bin konutun boşa çıkması demek, ayrıca yabancılara konut satışında vatandaşlık edinebilme sınırı 250 bin dolardan 400 bin dolara çekiliyor. Bu sebeple, fiyatlar tepe taklak olabilir. Şu anda dalgalı bir seyir var” dedi.

Yorumlar