Anasayfa /  Foto Galeri

Komadan 3096 yılında çıkan adam: Paul Dienach

Komadan 3096 yılında çıkan adam: Paul Dienach - Sayfa 1

Paul Dineach 1920- 1921 yılları arasında komada kalmış bir adam. Dienach komada kaldığı sürede 3906 yılına gittiğini iddia etmiş. Aslında bunu kendi asla iddia etmemiş ama günlüğüne yazmış. Dineach'in ölümünden sonra günlüğünü okuyanlar hayretler içerisinde kalmış. Paul Dienach tam bir yıl boyunca komada kalmış. Uyanmasının ardından bilinci tarafından 3906 yılındaki bir adamın vücudunda hayat bulmuş olduğuna ikna olmuş. Dienach başından geçenleri uyandığında anlatmak istese de deli damgası yememek için bu konuyu sadece kendine saklamış ve günlüğüne detaylı olarak edindiği tecrübeleri aktarmış. Almanca öğretmenliği yapmak üzere Yunanistan'a gitti ve burada tüberküloz hastalığına yakalanmış.

Komadan 3096 yılında çıkan adam: Paul Dienach - Sayfa 2

Tekrar ülkesine geri dönerken durumu oldukça kötüymüş ve günlüklerini kendine çok yakın gördüğü öğrencilerinden birine Almanca çalışması amacıyla bırakmış. Öğrencisi bunun ilk başlarda Dienach'ın bir roman denemesi sanmış ancak okudukça bunların Dienach'ın gelecekte yaşamış olduğu olaylar olduğunu anlamış ve hayretler içinde kalmış.

Komadan 3096 yılında çıkan adam: Paul Dienach - Sayfa 3

Dienach günlüğünde, yatağa hapsolmuş olmasına rağmen bilincinin 3906 yılında yaşayan, Andre Northman adında birinin vücudunda hayat bulduğunu yazmış. 3906 yılında yaşayan Andrew Northman kendi zamanında ölüme yakın bir tecrübe yaşamasına sebep olan bir kaza geçirmiş. Kendi zamanında yani 3906'da uyandığında Andrew Northman, o zaman için anlaşılamayan bir dilde konuşmuş (20. yüzyıl Almancası), ailesini ve arkadaşlarını tanıyamamış.

Komadan 3096 yılında çıkan adam: Paul Dienach - Sayfa 4

Dienach'ın günlüğünde belirttiğine göre 3906 yılında yaşayan insanlar, o zamanın anlayışıyla Northman'ın bedenine başka bir ruhun ya da gücün tesir ettiğini anlayabilmişler. Hatta bu durumdan faydalanarak Dienach'tan 20.yüzyıl dünyası ve Almanca hakkında bilgi elde etmeye çalışmışlar. Tabii bu süre zarfında Dienach'da dünyanın 3906 yılına kadar olan geleceği hakkında bilgiler elde ettiğini iddia etmiş.