Anasayfa /  Yerel

İZAYDAŞ’ta modernizasyon çalışması devam ediyor

Her yıl modernizasyon çalışmaları için yatırımlar yapan İZAYDAŞ, rekor kırmaya devam ediyor.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi göreve geldiği yıldan itibaren farklı bölümleri modernize edilen İZAYDAŞ Tesisleri’nde modernizasyon çalışmaları...

Abone ol
Abone ol 25 Eylül 2017 11:20

Her yıl modernizasyon çalışmaları için yatırımlar yapan İZAYDAŞ, rekor kırmaya devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi göreve geldiği yıldan itibaren farklı bölümleri modernize edilen İZAYDAŞ Tesisleri’nde modernizasyon çalışmaları devam ediyor. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, her yıl yapılan modernizasyon ve büyük bakım çalışmalarının yakma tesisinin rekor başarılarına katkı sağladığını kaydetti.

11 Eylül Pazartesi itibariyle başlayan İZAYDAŞ tesislerindeki modernizasyon çalışmalarının en önemli bölümünü, döner fırın ve dikey fırın çalışmaları oluşturuyor. İlgili birimler tarafından tesisin modernizasyonu için açılan bütün noktalarında kontrol ve temizlikler yapılırken yakma odası tabanı cüruf kırma işlemleri başarıyla tamamlandı. Bu bölümlerde ayrıca beton işi ve kubbe modernizasyonu yapılıyor. Katı atık ve fıçı besleme ünitelerinde çalışmalar devam ederken, hidrolik ve kompresör üniteleri ile kreynde çalışmalar tamamlandı.

Pompalar ve kritik hatlar, atık ısı kazanı, cüruf ve ıslak kül konveyörü, elektrik ve enstrüman sistemleri ve özellikle dioxin-furan, elektrostatik filtre, kireç püskürtme gibi gaz temizleme ünitelerinin modernizasyonu titizlikle gerçekleştiriliyor. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Genel Müdür Muhammet Saraç, her üretim tesisinde olduğu gibi İZAYDAŞ’ın da teknik modernizasyonunun düzenli olarak yapıldığını belirtti. Saraç, "Modernizasyon çalışmaları için her yıl hatırı sayılır yatırım yapıyoruz. Planlı çalışmalarımızdaki başarımız beraberinde yakma tesisinin rekor rakamlara ulaşmasını sağlıyor” dedi.


Yorumlar