Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Kızılelma'nın gemiden ilk uçuş tarihi açıklandı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kızılelma'nın gemiden ilk uçuş tarihini açıkladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvertedeki pistte hazır bekleyen Kızılelma'yı da inceledi. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'a Kızılelma'nın gemiden ilk uçuş tarihini sordu. Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorusunu "2025 yılı" diyerek cevapladı.

Abone ol
Abone ol 11 Nisan 2023 13:11

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, İstanbul Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde düzenlenen törenle Türk donanmasının hizmetine girdi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, törenin ardından geminin uçuş güvertesinde yer alan Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3 SİHA önünde değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvertedeki pistte hazır bekleyen Kızılelma'yı da inceledi. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'a Kızılelma'nın gemiden ilk uçuş tarihini sordu.

Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorusunu "2025 yılı" diyerek cevapladı.

Erdoğan daha sonra Cumhur İttifakı ortakları ve bakanlarla birlikte Kızılelma önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaptan köşkünde ziyaretçi defterini imzaladı.

 

 

Yorumlar